Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева нареди на

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева нареди на
Коментари Харесай

Посланикът на България в Париж ще връчи протестна нота заради думите на Макрон

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева подреди на посланика на България в Париж Ангел Чолаков да връчи протестна нота във френското Министерство на външните работи поради неподходящото изявление на президента Еманюел Макрон по адрес на българите в изявление за крайнодясно списание, заяви Българска национална телевизия.

Френският дипломат в София Флоранс Робин е извикана в понеделник за пояснения във външното министерство.

" Предпочитам да имаме законна, записана, учредена на квоти имиграция за избран брой години, в сравнение с потайната, нерегистрираната работа. Предпочитам хора, идващи от Гвинея или от Кот Д`Ивоар, които са тук и правят работа, в сравнение с българи или украинци с техните незаконни канали, " сподели френският президент в изявление за списание Valeurs Actuelles, оповестено в сряда. " Дневник " пръв от българските медии разгласява цитата, след което последваха и политическите реакции.

Вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов,който е и водач на Вътрешна македонска революционна организация, разяснява изявлението на Макрон в профила си във " Facebook като " следващата демонстрация на политическа надменност и надменност, демонстрирани от един от актуалните водачи на тогавашната Антанта ". В навечерието на 100 години от подписването на Ньойския контракт в Париж сходно държание демонстрира, че историческите неточности не са научени от така наречен политически хайлайф на Европа, написа Каракачанов.
.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР