Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова обсъди отпадането на

...
Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова обсъди отпадането на
Коментари Харесай

Николова очаква да паднат ограниченията за българите при влизане във Великобритания

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова разиска отпадането на рестриктивните мерки за пътуващите от България към Обединеното кралство с Н.Пр. Роб Диксън, дипломат на Англия и Северна Ирландия у нас.

В духа на партньорството и реципрочността се надяваме английските управляващи да отстранен рестриктивните мерки за българските и непознатите жители при влизане на територията на Обединеното кралство от нашата страна, съобщи вицепремиерът.

Министър Николова напомни, че от 16 юли отпадна наложителната 14-дневна карантина на английски жители, влизащи на територията на България, а от 27 юли 2020 година бе отстранено и условието за показване на негативен PCR тест.

Вицепремиерът сподели пред посланика, че България отдава огромно значение на положителните връзки с Англия в региона на туризма. Обединеното кралство е предпочитан туристически пазар и сътрудник на България. През 2019 година над 470 000 туристи от Англия са посетили страната ни, което е нарастване с над 20,7% по отношение на 2018 година, посочи тя.

Тя увери английския дипломат, че всички хотели, заведения за хранене и други обекти в страната прецизно съблюдават всички противоепидемични ограничения , тъй че да подсигуряват както безпроблемното протичане на идния зимен сезон, по този начин и сигурността и здравето на всички посетители. И добави, че България остава измежду страните с минимум инфектирани на Балканите, което я прави сигурна туристическа дестинация.

От своя страна Н.Пр. Роб Диксън разясни, че това е първата му среща с български министър след заемането му на поста. Ние също бихме желали ограниченията за карантина да отпаднат, като се надявам това да се случи скоро и да се възобнови туристическият поток сред двете страни, разгласи той. И приветства ограниченията на българското държавно управление против ковид.

По думите му България е желана зимна дестинация за английските жители, само че е значимо да се резервира здравето на хората поради настъпващата втора вълна от COVID-19 във Англия и Европа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР