Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Лазар ЛазаровЛазар

...
Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Лазар ЛазаровЛазар
Коментари Харесай

Социалният министър и представителят на Световната банка у нас обсъдиха трудовата заетост


Вицепремиерът и министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров  Лазар Лазаров Лазар Лазаров е роден на 18 март 1970 година в София.   Завършил е УНСС, компетентност се срещна с Лесе Мелгард, представител на Световната банка за България, Чехия и Словакия. Двамата дадоха висока оценка на взаимната работа на двете институции за развиване на политиките за поощряване на заетостта и общественото включване на хората от уязвимите групи, оповестиха от пресцентъра на Министерството на труда и обществената политика.

По време на диалога бяха разисквани опциите за продължение на съдействието в търсене на новаторски подходи за привличане на стопански неактивни хора на пазара на труда.

В срещата участваха заместник-министрите Наталия Ефремова, Надя Клисурска и Емил Мингов и специалисти от МТСП.

Като образец за отличното съдействие сред Министерството на труда и обществената политика и Световната банка министър Лазаров уточни осъществения Проект за обществено включване, по който в 66 общини в България са основани центрове за ранно детско развиване, които оферират интегрирани обществени, здравни и просветителни услуги.

Лесе Мелгард изрази подготвеност поддръжката от страна на Световната банка за развиването на националните политики на страната ни да продължи.

Министър Лазаров показа промените, които България е подхванала в региона на пазара на труда, обществените услуги и общественото подкрепяне.

„ В момента безработицата у нас е на ниско равнище без значение от рецесиите в международен и европейски мащаб. Коефициентът на претовареност във възрастовата група 20-64 година е 75% и е непосредствен до задачите, които сме си сложили. “, уточни Лазаров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР