Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов проведе среща с

...
Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов проведе среща с
Коментари Харесай

Каракачанов: До 36 месеца може да бъдат доставени новите изтребители Ф-16


Вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов организира среща с Мерилин Хюсън – ръководител, президент и изпълнителен шеф на корпорация " Локхийд Мартин ". Срещата е по време на Международната конференция по сигурността, която се организира в Мюнхен и в която Каракачанов взе участие за втора поредна година, оповестиха от Министерството на защитата. След срещата стана ясно, че " Локхийд Мартин " може да потърси пролонгация за доставката на изтребителите Ф-16. Срокът за доставка е 24 месеца, само че може да бъде продължен. На срещата Каракачанов попитал представителите на " Локхийд Мартин " с какъв период за доставка те биха се заели. Отговорът бил, че 36 месеца е естествен период за доставка на изтребителите, осведоми БНР.

По думите на Каракачанов е допустимо договорът със Съединени американски щати за доставката на Ф-16 да бъде подписан до края на месец юни. Този вторник щяло да бъде изпратено публично предложение. " Но би трябвало да има индустриално съдействие и то би трябвало да бъде, даже и частичната поддръжка на самолетите, които желаем да придобием да може да става в България. Тук имаме благоприятни условия - и в завода " Авионамс " в Пловдив и посредством " Терем-летец ", добави министърът на защитата.

Министър Каракачанов е на конференцията по сигурността за повторно, където щял да остане 3 дни, до 17 февруари. На срещата щели да участват над 35 държавни и държавни ръководители, повече от 50 министри на външните работи и на защитата, както и голям брой представители на неправителствени организации, академичната сфера, бизнеса, специалисти по сигурността и други. Сред главните тематики са бъдещето на европейската архитектура на сигурност и съдействието в региона на защитата.

В рамките на Мюнхенската конференция са планувани редица срещи на министър Каракачанов, измежду които с първия заместник-секретар на Държавния департамент на Съединени американски щати Андреа Томпсън, президента на Атлантическия съвет във Вашингтон Фред Кемпе, някогашния министър на защитата на Съединени американски щати Уилям Коен и федералния министър на защитата доктор Урсула фон дер Лайен, допълват от пресслужбата на военното министерство.

Участие на конференцията в Мюнхен ще вземат и министър председателят Бойко Борисов, и вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР