Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов не остана безучастен

...
Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов не остана безучастен
Коментари Харесай

И Каракачанов се намеси в спора за името на улицата в Крумовград

Вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов не остана безразличен по случая, разгласен по-рано през днешния ден, за преименуването на улица в Крумовград на името на старши лейтенант Николай Саръев, умрял при терористична офанзива против българската база в Кербала преди 15 година

Той акцентира, че старши лейтенантът, който е родом от Крумовград, е имал високи професионални и нравствени качества. По тази причина Общинският съвет в града е взел решение улицата пред бившето военно отделение да носи точно неговото име. Каракачанов припомня и че територията на някогашния казармен регион в центъра на града е предадена от Министерството на защитата безплатно на общината.

Вицепремиерът декларира, че е останал мощно сюрпризиран, откакто е разбрал, че след това за офицера Саръев е била отредена друга, по-малка улица, а тази пред бившето военно отделение ще носи името на Юмер Осман. Той не пропуща да посочи, че става въпрос за локален литератор-дисидент, лежал в пандиза в Белене преди Възродителния развой, който по-късно е емигрирал в Турция.

Според вицепремиерът справедливостта изисква въпросната улица да носи името на старши лейтенанта, служил точно в това отделение. Той акцентира, че обяснението на кмета на града Себихан Ахмед, че смяната била поискана от майката на Саръев, не се е удостоверило.

За мен като министър на защитата на Република България това е оскърбление на достойнството и достолепието освен на починалия, само че и засегнатост за цялото българско войнство, споделя още Каракачанов и приканва общинските съветници от Крумовград да уважат паметта на старши лейтенант Саръев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР