Вицепремиерът и министър на минното дело и енергетиката на Сърбия

...
Вицепремиерът и министър на минното дело и енергетиката на Сърбия
Коментари Харесай

Сръбски вицепремиер иска санкции срещу Русия

Вицепремиерът и министър на минното дело и енергетиката на Сърбия Зорана Михайлович прикани в сряда за налагане на наказания против Русия в изявление за сръбската телевизия " Първа ".

В изявлението Михайлович сподели, че " страната би трябвало да вземе решение по въпроса за налагане на наказания против Русия ", само че за това " належащо е да се изчака сформирането на ново държавно управление ".

Коментирайки войната в Украйна, вицепремиерът съобщи, че " Русия води нападателна, а не освободителна война ". Тя означи, че " геополитиката се трансформира бързо, тъй че Сърбия би трябвало да откри своето място в нея за идващите 100 години ".

На въпрос на публицист дали е подготвена да гласоподава за наказания, в случай че влезе в новия кабинет, Михайлович акцентира, че в никакъв случай не е променяла позицията си.
 Сръбски министър: Страната е подготвена за прекъсването на съветския нефт
Сръбски министър: Страната е подготвена за прекъсването на съветския нефт

Белград е очаквал това решение

По-рано в послание към нацията след съвещание на Съвета за сигурност Вучич сподели, че Сърбия поддържа териториалната целокупност на Украйна, само че няма да постанова наказания против Руската федерация . Президентът сподели, че републиката краткотрайно стопира ученията на армията и полицията с всички задгранични сътрудници . Той означи, че Сърбия счита и Русия. и Украйна за приятелски страни, съжалява за протичащото се в източната част на Европа и е подготвена да даде филантропична помощ на Киев. Говорейки на форума Globsec в Братислава, Вучич сподели, че 77% от жителите на републиката са срещу антируските наказания.
 Сърбия и Русия взаимно ще се съветват за външните си политики
Сърбия и Русия взаимно ще се съветват за външните си политики

Двете страни подписаха съглашение на срещата на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк

Припомняме, че да приключи договарянията със Сърбия за присъединението ѝ към блока, до момента в който страната не наложи наказания на Русия . Това планува проектодокладът за новата тактика на Европейски Съюз в процеса на разширение, до който радио " Свободна Европа " има достъп.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР