Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова се

...
Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова се
Коментари Харесай

Работодатели искат спешни мерки за бизнеса заради войната в Украйна

Вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова се срещна с работодателите и разискаха последствията за българската стопанска система от глобите против Русия, възможни контрасанкции и последствията от тях за България, показват от министерството на стопанската система и промишлеността. Представителите на българския бизнес са изразили терзания, че войната затруднява снабдяването със първични материали от района. Ако бъдат спрени доставките на газ, това ще оскъпи българските артикули и ще ги направи безусловно неконкурентноспособни.

По време на срещата са били разисквани заплахата от транспортни и логистични проблеми и несъблюдение на контракти заради форсмажорни условия, както и продължение на енергийните обезщетения за април-юни. Българските компании са поискали поддръжка за решение на казуса с блокираните транспортни средства на границите на Украйна. Работодателите са декларирали, че имат потребност от работна ръка и са подготвени да одобряват на работа украински жители, оповестяват от министерството.

Те са изразили предпочитание да се обезпечат коридори за импорт на метали и други първични материали от Русия и Украйна, както и експорт на продукцията. Вицепремиерът Нинова е уведомила работодателските организации за ограниченията, които подхваща държавното управление в подготовка на държавните запаси, приемане на украински жители и обезпечаване на логистична поддръжка на български компании.

Търговският представител в Букурещ е командирован на границата с Украйна, с цел да оказва помощ на българските и украинските жители. Работодателите са настояли за поддръжка за настояването на бизнеса директната помощ за българските компании да бъде по-голямо от финансови принадлежности в проекта за възобновяване и резистентност. Министър Нинова е изразила цялостна поддръжка за това.

" Българската стопанска система има потребност от директна поддръжка, а не от още заеми. Европейска комисия е предоставила на българското държавно управление да реши какво да бъде съотношението и то би трябвало да е в интерес на българските бизнесмени и произвеждане “, сподели Нинова на срещата.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР