Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова и

...
Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова и
Коментари Харесай

Министърът на икономиката изненадващо посети Кинтекс

Вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова и изпълнителният шеф на Държавната консолидационна компания (ДКК) Смиляна Нитова изненадващо посетиха оръжейния търговец " Кинтекс ", заяви Министерството на стопанската система.

„ Кинтекс “ е под шапката на ДКК и в последните дни е разтърсено от скандал сред Нинова и уволнения от нея шеф Александър Михайлов, назначен от служебното държавно управление на Румен Радев.

Министърът на стопанската система и шефката на ДКК са се срещнали с всички шефове на дирекции и отдели в сдружението. В прессъобщението на икономическото министерство не е посочено дали са се срещнали с Александър Михайлов, който до през вчерашния ден към момента беше изпълнителен шеф по документи, защото съдът бе спрял вписването на назначения от Нинова нов управителен ръб.

Министър Нинова е уверила шефовете на „ Кинтекс “, че единствената цел на ДКК и Министерството на стопанската система е държавното сдружение да се ръководи транспарантно, да се прекратят злоупотребите и източването.

" Работете умерено, постоянно може да разчитате на поддръжка ", е споделила Нинова, съгласно пресцентъра на ведомството.

Ръководният състав на „ Кинтекс “ я е уверил, че не работят по контракти за Украйна и Русия.

Твърдението на досегашния изпълнителен шеф Александър Михайлов, че има контракт за 40 млн. евро и че това е повода да бъде освободен, е било опровергано от присъстващите, настояват от Министерството на стопанската система.

Присъствалите на срещата с Нинова са ѝ благодарили, че е единственият министър, който е посетил компанията и изслушал тяхното мнение, се споделя още в известието на икономическото министерство.

Снимка от срещата с управлението на „ Кинтекс “ не е публикувана от Министерството на стопанската система, каквато е нормалната процедура.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР