Вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев изрази увереност, че

...
Вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев изрази увереност, че
Коментари Харесай

Асен Василев очаква България да бъде изключена от руското петролно ембарго на ЕС

Вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев изрази убеденост, че България ще бъде включена в изключенията от съветското петролно ембарго, което обмисля Европейският съюз. В коридорите на Народното събрание той съобщи:

" Имаме увещание от Европейска комисия, че нашето искане ще бъде взето поради. Това значи, че ще бъде включени в изключенията. Зависи в този момент, когато излезе новият формат на ограниченията, там има много тежки диалози с други страни членки ".

" България е на масата и ясно сме декларирали, че, с цел да подкрепим този пакет, България би трябвало да бъде включена в изключенията ", сподели още Василев в отговор на въпрос за гаранцията за това.

Бизнесът да не чака повишаване на електрическата енергия по отношение на равнищата от предходната есен, предложи Асен Василев. Той посочи, че сега се работи върху това по какъв начин да се запазят равнищата в цената на електрическата енергия за небитовите консуматори. До приемането на решение от Народното събрание ще продължи да работи обезщетителната стратегия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР