Вицепремиерът и лидер на НФСБ Валери Симеонов призна, че в

...
Вицепремиерът и лидер на НФСБ Валери Симеонов призна, че в
Коментари Харесай

Симеонов упрекна Каракачанов: Напрежението и проблемите идват от страна на ВМРО

Вицепремиерът и водач на НФСБ Валери Симеонов призна, че в обединението "Обединени патриоти " има непрестанно проблеми и наслоено напрежение, което датира от няколко месеца. Въпросните проблеми и напрежението идвали най-много от Красимир Каракачанов и неговата групировка Вътрешна македонска революционна организация.

"Там има едно огромно изкривяване на медийните представяния в обединението, това въпреки всичко е коалиция от три партии, само че в тази ситуация цялото медийно пространство е узурпирано от представителите на Вътрешна македонска революционна организация, което си е проблем от няколко месеца. Надявам се да го решим в скоро време ", изясни Симеонов пред Българска национална телевизия.

Председателят на НФСБ разяснява и една от тематиките, по които се вижда напрежение в обединението - Истанбулската спогодба. Валери Симеонов изрично съобщи, че партията му няма да поддържа ратификацията на противоречивия документ, само че няма да поддържа концепциите на Каракачанов за референдум по тематиката.

"Сериозни въпроси като утвърждението на Истанбулската спогодба се преглеждат и разискват на политически съвет, а не в телевизионни студия. Такъв съвет не е имало, въпросът не е обсъждан, въпросът е извънредно сериозен ", добави вицепремиерът.

Симеонов отхвърли да е бил на загадка среща с Цветан Цветанов, с цел да уговаря държанието на депутатите от НФСБ, когато се гласоподава Конвенцията. През последните 14 дни двамата нито са се виждали, нито са се чували, изясни той.

По думите му дали ще се "изчистят " взаимоотношенията зависи от Каракачанов.

Вицепремиерът Валери Симеонов разяснява и тематиката Пирин - не се излиза на един сантиметър от зоната, не се поставя една тухла, нищо безусловно не се прави с изключение на един втори кабинков въжен превоз, с който да отпушим тези опашки, изясни той. И добре е хората, които стачкуват да го знаят. Трябва да се посочва истината и никакво застрояване на Пирин няма да има, добави Симеонов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР