Витамини и минерали - това е първото, което трябва да

...
Витамини и минерали - това е първото, което трябва да
Коментари Харесай

Витамини, минерали, протеини, броколи

Витамини и минерали - това е първото, което би трябвало да изтъкнем от състава на кръстоцветните зеленчуци, към които спада и броколи. Чудесен избор за здравословна диета и да, оказва помощ за отслабването! Ето по какъв начин.

Броколи – зеленият, сходен на дърво зарзават от фамилията на зелето, има статус на суперхрана . Лесно се вписва в диетичен проект, защото е естествено богат на хранителни субстанции, които поддържат човешкото здраве. Това е повсеместен зарзават, който можете да ядете недопечен или варен във всичко - от салати до супи.
 Багерите в Пловдив и през днешния ден продължиха да разрушават тютюневия склад в Пловдив 2 септ 2022 | След като през вчерашния ден арх. Петкана Бакалова, една от защитничките на тютюневия склад, персонално застана пред багерите,...
Броколите са преди всичко в листата, в случай че желаете да ядете здравословна храна, която обезпечава на тялото ви задоволително витамини и минерали .

Освен усилване на имунната ви система и евентуална битка с риска от рак, броколите може да имат още едно главно преимущество – загуба на тегло. Така че, в случай че задачата ви е да отслабнете и да намалите телесните мазнини не ги пропускайте в хранителния си проект!



Как броколите подкрепят отслабването ? Освен че са богати на хранителни субстанции те имат   ниско наличие на калории и високо наличие на диетични фибри. Тази здравословна храна дава отговор на идеалните критерии за диетичен проект за намаляване, тъй като ви кара да се чувствате сити за нескончаем интервал от време, без да увеличавате дневния си брой калории.

Броколите са богати на фибри , главно хранително вещество за поддържане на здравето на червата и контролиране на равнищата на кръвната захар. Тъй като диетичните фибри минават през тялото неусвоени, те забавят храносмилането, като способстват за ситостта, като ви държат сити с по-малко калории.

Това е нискокалоричен зарзават б ез скорбяла , на който можете да се насладите, без да се притеснявате какъв брой калории приемате.

Една чаша сурови броколи има по-малко от 30 калории, а чаша варени броколи има 54 калории. Храните с нулево наличие на калории са идеални за намаляване, тъй като ви оказват помощ да създадете калориен недостиг, без да оставате гладни.

Броколите също са заредени с фитохимикали - растителни съединения, които могат да подобрят загубата на мазнини, да понижат апетита и да понижат телесното тегло.

В допълнение към фибрите, броколите имат много протеини . Протеинът е различен значим макронутриент за загуба на тегло, защото той също способства за задоволеност, като в същото време ви оказва помощ да губите мазнини, без да губите мускули.

Освен това са и отличен източник на калций . По-високият банкет на калций може да усъвършенства метаболитното здраве и да подкрепи загубата на мазнини посредством понижаване на растежа на нови мастни кафези и поощряване на разграждането на насъбраните мазнини.

Броколите имат обилие от витамин С . Витамин С има антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, които могат да оказват помощ за справяне с метаболитния синдром.

Има и още.....
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР