Виталий Кличко призова западните съюзници да ускорят доставките на системи

...
Виталий Кличко призова западните съюзници да ускорят доставките на системи
Коментари Харесай

Украйна изпрати голяма делегация в Давос, за да поиска повече помощ от Запада

Виталий Кличко прикани западните съдружници да ускорят доставките на системи за противовъздушна защита, които могат да смъкват съветските ракети

Голяма украинска делегация, водена от първата дама Олена Зеленска, е в Давос тази седмица за Световния стопански конгрес, с цел да убеди Запада да достави повече филантропична помощ и оръжия на страната, заяви Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Точно по тази причина съм тук ", съобщи кметът на украинската столица КиевВиталий Кличко пред кореспонденти в швейцарския планински курорт в отговор на въпрос за нуждата от повече помощ близо година след началото на съветското настъпление. " Ето за какво е доста значимо да се срещаме и да беседваме между тях. Много е значимо да се откриват персонални контакти ", сподели някогашният професионален боксьор.

" Критична инфраструктура в Киев може да излезе от строя във всеки един миг ", призна Кличко, представен от Ройтерс. Той уточни, че спорадичните съветски ракетни офанзиви в композиция с минусовите температури подлагат локалните управляващи на все по-силен напън.

Кметът на Киев и брат му Владимир Кличко, също някогашен професионален боксьор, споделиха, че западните съдружници би трябвало да ускорят доставките на системи за противовъздушна защита, които могат да смъкват съветските ракети.

Украйна към този момент беше в центъра на полемиките на среща, проведена през май предходната година от Световния стопански конгрес, който обичайно събира стотици политически и бизнес водачи.

Украинската първа дама Олена Зеленска ще бъде измежду първите оратори, които ще приказват персонално в Давос през днешния ден. Президентът Володимир Зеленски ще направи видеообръщение на следващия ден.

В Давос тази седмица са предстоящи още доста представители на украинските управляващи, в това число кметовете на Николаев и Лвов и министрите на стопанската система, културата и цифровите технологии, което прави делегацията на страната една от най-големите.

" Украинската стопанска система е изцяло разрушена, инфраструктурата е разрушена, мирният живот на нашия народ е опустошен ", съобщи още пред медиите кметът на Киев.

Войната е " покруса, тъй като (руският президент Владимир) Путин има безумната концепция да възвърне Съветската империя. Живели сме в империята и не желаеме да се връщаме в Съюз на съветските социалистически републики. Виждаме бъдещето си в европейското семейство ", сподели Виталий Кличко.

Както и през май, съветски политици и предприемачи не бяха поканени в Давос. На мнозина от тях прочее е наложена възбрана да пътуват до Европа.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР