Виталий Кличко, бившият боксьор в тежка категория и настоящ кмет

...
Виталий Кличко, бившият боксьор в тежка категория и настоящ кмет
Коментари Харесай

Кметът на Киев Виталий Кличко: Готвим се за най-лошия сценарий с Русия

Виталий Кличко, някогашният боксьор в тежка категория и сегашен кмет на Киев, насочи остро предизвестие към Русия за наличието на нейни войски наоколо до границата с Украйна.

" Подготвяме се за всяка опция. Ако се стигне до ескалация трябва да сме подготвени да защитим независимостта и целостта на страната си - и гражданската защита също би трябвало да бъде готова ", съобщи Кличко в изявление за CNN, съобщи Нюз.бг.

" Надяваме се това в никакъв случай да не се случи, това е най-лошият сюжет, само че би трябвало да сме подготвени ", добави той.

От месеци има напрежение наоколо до украинско-руската граница, където са се струпали над 100 000 съветски бойци. Кличко съобщи, че е обезпокоен от съветските военни сили, само че и че е допустимо те да са просто тактичност за  " проявление на мускули ".

Кметът на Киев разкритикува договарянията в Швейцария и Белгия, че не включват Украйна на високо ниво, и ги назова " геополитическа " игра.  " Всички приказват за Украйна без Украйна ", каза той.

" Без доставка на оръжия в този район, без финансова поддръжка, без агитация, този спор в никакъв случай, в никакъв случай няма да се случи. Всичко става под контрола на Руската федерация ", разяснява още някогашният боксьор.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР