Виталик Бутерин, създателят на Етериум, неотдавна извърши редица транзакции с

...
Виталик Бутерин, създателят на Етериум, неотдавна извърши редица транзакции с
Коментари Харесай

Цената на Етериум спадна след транзакции от портфейла на Виталик Бутерин

Виталик Бутерин, основателят на Етериум, наскоро извърши редица транзакции с ETH и други токени, което способства за спада в пазарната стойност на най-големия алткойн по пазарна капитализация.

При последната транзакция от адреса на портфейла на Бутерин (Vb 2) бяха трансферирани общо 278 ETH към адрес, започващ с 0x3F62.

Според данни от Etherscan, Vb 2, обвързван с Виталик Бутерин, е трансферирал 278 ETH в три обособени транзакции, като един незабравим трансфер е в размер на 200 ETH, последван от по-малки прехвърляния от 68 ETH и 10 ETH.

Въпреки че паричната стойност на тези транзакции не доближава милион, честотата на прехвърлянията на ETH от портфейла на Виталик Бутерин към тържищата породи опасения измежду търговците. Неотдавна Бутерин трансферира 300 ETH, равняващи се на почти $493,000, на крипто борсата Kraken.

Освен това Lookonchain заяви за забележителен депозит от 30,000 ETH, на стойност близо $50 милиона, към крипто тържищата Binance, OKX и KuCoin.

Успоредно с това участник от ICO-то на ETH продаде 6,000 ETH, оценени на близо $10 милиона, на Kraken. Тази транзакция се реализира на фона на изказванията за корупция, свързани с работата на Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища (SEC) с първичното предложение на монети (ICO) на Етериум, което породи спомагателни въпроси.

Исторически видяно, придвижването на ETH от Виталик Бутерин и Фондация Етериум е обвързвано със спад на пазарната цена на ETH. Въпреки че претекстът зад неотдавнашното прекачване остава неразкрит, има спекулации за евентуална забележителна продажба от страна на Бутерин.

В края на август Виталик Бутерин инициира прекачване на 3,000 ETH, оценени на близо $5 милиона, от адреса “ ” към адреса на портфейла Vb 2. Този трансфер последва по-ранното придвижване на Бутерин на 600 ETH, на стойност съвсем един милион $, към крипто борсата Coinbase.

Към момента на писане на публикацията ETH се търгува на цена към $1,590 като демонстрира спад от 2.5% през последните 7 дни.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР