Висшият съдебен съвет прие стратегия за подобряване на енергийната ефективност,

...
Висшият съдебен съвет прие стратегия за подобряване на енергийната ефективност,
Коментари Харесай

Съдебната система става еко - минава от дизел на електромобили и фотоволтаици

Висшият правосъден съвет одобри тактика за възстановяване на енергийната успеваемост, която включва слагане на слънчеви панели върху съдилищата и пазаруване на електрически служебни коли.

Членът на Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет Георги Кузманов пресметна, че горивото на дизелов автомобил от София до Бургас излиза 80 лв. в посока, а с електромобил би коствало 16 лв..

По думите му правосъдната система се нуждае от хибридните коли, които са пробег до 1000 км, до момента в който при напълно електрическите имат стеснен пробег от към 200 км. Според Кузманов това е незадоволително.

В тактиката за икономисване на пари е включено и създаване на зарядни станции за бъдещите служебни електрически автомобили. С фотоволтаиците Висш съдебен съвет има желание да пести от таксите за транспорт на електрическа енергия.

" Когато има фотоволтаична станция и тя денем обезпечава нужното количество сила, елиминираш разхода на превоз на тока, икономията ще бъде към 50%. Тези ВЕИ станции към този момент не са толкоз скъпи, те са част от инвестицията, която прави компанията, която ще ги построи “, изясни Кузманов.

Представляващия Висшия правосъден съвет (ВСС) Боян Магдалинчев хареса тактиката и изясни, че по този начин ще се понижи замърсяване на околната среда. Той даже прикани правосъдният съвет да бъде първият, който прави политика в тази област.

Стратегическият документи бе признат с 18 гласа " за " и единствено 6 " срещу ". Създадена б и работна група за реализирането й, въпреки че за момента към момента не е ясно с какви пари Висш съдебен съвет ще осъществя новаторските си хрумвания. Очаква се тестово смяната да тръгне със закупуването на един електрически автомобил и слагането на слънчеви панели върху една от всичките 300 здания на правосъдния съвет
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР