Висшият съдебен съвет отказа да прекрати предсрочно мандата на главния

...
Висшият съдебен съвет отказа да прекрати предсрочно мандата на главния
Коментари Харесай

Само двама от ВСС гласуваха за оставката на Иван Гешев

Висшият правосъден съвет отхвърли да приключи предварително мандата на основния прокурор Иван Гешев. Само двама души гласоподаваха в поддръжка на освобождението на Гешев - Атанаска Дишева и Олга Керелска. Така с 16 гласа " срещу " и 2 " за " основният прокурор резервира поста си.

От съвещанието отсъстваха ръководителят на Върховния касационен съд Галина Захарова и Цветинка Пашкунова от съдийската квота.

Искането за отстраняването на Иван Гешев беше на министъра на правораздаването Надежда Йорданова и предшественика ѝ от служебния кабинет Янаки Стоилов.

Гласуването беше предшествано от 13-часов спор, по време на който Гешев беше питан за проблеми като " Осемте джуджета ", " Жоси " - бащата на Иван Гешев има 2% от компанията, трансферирани при неразбираеми условия, откакто преди време единият от съдружниците е изискал подпомагане от прокурор Иван Гешев за решаването на спор с другия му съучастник.

Другите тематики, повдигнати по време на дебата са за влизането на прокуратурата в президентството и за туитовете на Иван Гешев по адрес на протестиращите против него и държавното управление на Бойков Борисов - основният прокурор беше писал, че са платени агитки на Черепа и на други олигарси.

С изключение на Атанаска Дишева и Олга Керелска, всички останали присъстващи членове на Висш съдебен съвет застанаха зад основния прокурор и му осигуриха пламенна отбрана.

Исканията на двамата министри - Йорданова и Стоилов, даже бяха наречени " комплот ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР