Висшият съдебен съвет и магистратската общност да настояват за оставката

...
Висшият съдебен съвет и магистратската общност да настояват за оставката
Коментари Харесай

Сидеров поиска оставката на Лозан Панов

Висшият правосъден съвет и магистратската общественост да упорстват за оставката на ръководителя на Върховния касационен съд, прикани водачът на " Атака " Волен Сидеров, който се чуди за какво тя още не е реалност.

" Лозан Панов от дълго време трябваше да подаде оставка. Абсолютно наложително е той да подаде оставка! ", съобщи Сидеров в коридорите на Народното събрание.
Повод за апела му са излезлите обществено мемоари от срещите на шефа на Върховен касационен съд с представители на Еврокомисията, които пишат отчетите по Механизма за съдействие и оценка.

" Категорично не съм склонен да политиканства. Има разделяне на управляващите и то е изрично, конституционно закрепено. Ако някой желае да прави политика, да направи партия, да се яви на избори, да влезе в Народното събрание, да се бори за политически хрумвания ", предложи на Панов водачът на " Атака ".
" Не може да си ръководител на Върховен касационен съд и да политиканстваш! Това е просто неприемливо! Недопустимо е също по този начин да работиш против родината си пред представители на Еврокомисията

или каквито и да са били институции в Брюксел. Това го вършат и други - аз си припомням един евродепутат от десницата, който дори беше съизвършител в завеждане на дело против България ", добави Сидеров.

" Това, което Лозан Панов прави, е недопустимо, неприемливо и аз не знам за какво още той е на тази позиция, на този пост ", изумен е Волен Сидеров.
Той напомни, че още поради Апартаментгейт шефът на Върховен касационен съд е трябвало да подаде оставка, както щеше да стане в някоя от западните демокрации.
" Там, където той се оплаква от България, от родината си, в западноевропейските страни - за доста по-малки неща се подава оставка. Дори единствено за подозрение те подават оставка. Така че, да не изяснява кой повече или по-малко е минат. Тук нямаме апарат за премерване кой е по-минат! Тук въпросът е кардинален ", разяснява Сидеров.

Той даде образец с дейностите на Цветан Цветанов и шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев и беше безапелационен, че Лозан Панов не може да бъде изключение и правилото би трябвало да е идентичен за всички.

" Така че - незабавна оставка да подава и в случай че желае да прави партия, да я прави, само че това е неприемливо. И считам, че и Висш съдебен съвет, и магистратската общественост като цяло, би трябвало да заемат ясна позиция по отношение на него - да упорстват той да подаде оставка ", прикани Волен Сидеров. Същия зов насочи и сътрудника му от групата на Обединените патриоти - зам.-председателя на правната комисия Християн Митев, който разгласи държанието на Лозан Панов като неприемливо за началник на Върховен касационен съд.

Източник: Блиц
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР