Висшият съд в Белград увери, че се работи по искането

...
Висшият съд в Белград увери, че се работи по искането
Коментари Харесай

Работи се по екстрадицията на Василев, увери съдът в Белград

Висшият съд в Белград увери, че се работи по настояването за екстрадиция на банкера Цветан Василев, съобщи сръбската секция на " Свободна Европа ". Постъпила спомагателна искова молба от българската прокуратура, която следва да бъде прегледана, прецизират от съда. 

Реакцията на сръбските магистрати явно е предизвикана от изказването на основния прокурор Иван Гешев, че са нарушават интернационално съглашения с отхвърли да бъде екстрадиран Василев. Освен това  Банкерът отхвърля да се върне у нас след затварянето на КТБ и оповестяването и в неплатежоспособност през 2014 година Той е упрекнат, че в заграбване на парите на вложителите дружно с още 17 души.  

„ Липсата на дефинитивно правосъдно решение на способените управляващи на замолената страна - Република Сърбия  по този съответен случай, във връзка с  водено от българските управляващи наказателно произвеждане срещу българския жител Цветан Василев., слага под подозрение ефикасното приложение на Европейската спогодба по повод на  отговорностите на произнасянето на замолената страна в рационален период “, написа в писмото на Иван Гешев. То е адресирано до председателя на Европейския парламент Давид-Мария Сасоли и до ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, , с оглед бъдещата преценка по отношение на готовността на Република Сърбия като претендент за членство в Европейския съюз.

Бившият сръбски министър председател и водач на Нова партия Зоран Живкович съобщи преди ден, че Белград отхвърля да съобщи на България Цветан Василев, тъй като той финансира партията на сръбския президент Александър Вучич, както и Сръбската социалистическа партия на външния министър Ивица Дачич.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР