Висшият мюсюлмански съвет на Мюсюлманско изповедание в България внесе подписка

...
Висшият мюсюлмански съвет на Мюсюлманско изповедание в България внесе подписка
Коментари Харесай

46 016 подписа срещу закона за радикалния ислям събра Мюфтийството

Висшият мюсюлмански съвет на Мюсюлманско вероизповедание в България внесе подписка против закона за " радикалния ислям ".

Според тях законодателните промени лимитират религиозните свободи и дискриминират жителите, изповядващи исляма в България.

В подписката са се присъединили 46 016 души. Тя е импортирана през днешния ден в администрациите на Президента Румен Радев, ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, Министър-председателя Бойко Борисов и Омбудсмана Мая Манолова.

От Мюфтоийството стачкуват откакто на 6 декември Народното събрание гласоподава на първо четене предлагането за смяна в Наказателния кодекс. Според мюсюлманите измененията дават " неуместна формулировка на израза " коренен ислям " и инкриминира действията подбудени от него ".

Позицията на религиозната институция е, че тези оферти за промени съдържат дискриминационни детайли и лимитират религиозните свободи, както и съдържат некомпетентни и преднамерени изказвания.

" Идеология и вяра са две разнообразни неща " , е записано в позицията. " От граматическа и богословска позиция понятието " коренен ислям " е напълно погрешно. Идеология и вяра са две разнообразни неща " се твърди в позицията. Централния групов орган на Мюсюлманско вероизповедание счита, че от граматическа и богословска позиция понятието " коренен ислям " е напълно погрешно.

В подписката се приканват депутатите да отхвърлят направените оферти от страна на " псевдопатриотите ".

Мюсюлманите декларират, че при вероятно приемане на предложенията за промени в Наказателния кодекс, ще потърсят настоятелно правата си.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР