Висшето военно ръководство на Русия работи над усъвършенстване на системата

...
Висшето военно ръководство на Русия работи над усъвършенстване на системата
Коментари Харесай

Daily Star: Руската „Мъртва ръка” няма да остави нападение без възмездие

Висшето военно управление на Русия работи над рационализиране на системата за ръководство на нуклеарния удар „ Периметър ”, заяви Daily Star в обявата „ Russia UPGRADING its dreaded Doomsday device `Dead Hand` which fires ALL its nukes AT ONCE ”.

Системата е известна още като „ Мъртва ръка” и съставлява последната отбрана на Русия при положение на начало на трета международна война, гарантираща тотално заличаване на нейните врагове, предизвестява английският таблоид по отношение на нарастналота напрежение около случая " Скрипал ". Системата постоянно е наричана „ Машина на Съдния ден”.

Според един от най-големите международни специалисти в региона на нуклеарните оръжия лекар Брюс Блеър (Bruce Blair) в изявление за изданието декларирал, че по негово мнение системата към момента се намира в работно положение и даже се „ усъвършенства”.

Комплексът е екипиран със датчици, които откриват нуклеарните детонации по целия периметър на Русия, след което системата изстрелва командна ракета, изпращаща сигнал, който задейства по едно и също време всички ракети в пусковите шахти и на ракетните установки.

„ Независимо от плашещата концепция, създателят на Международното придвижване за световна нула лекар Блеър твърди, че съществуването на сходно оръжие в действителност спомага да се понижи рискът от нуклеарна война”, оповестява Daily Star.

Работещата „ Мъртва ръка” значи, че Западът постоянно би трябвало да намерения два пъти, когато у него възникне прелъщение да нанесе нуклеарен удар”, - написа таблоидът.

Както отбелязва изданието, английският аналог на „ Мъртвата ръка” са „ писмата на последната надежда” (Letters of Last Resort): написаните на ръка от английския министър председател писма със заповеди до командирите на подводници Vanguard, оборудвани с ракети „ Трайдънт”.

Системата „ Периметър” е способна да нанася удари даже при положение на заличаване на системата от органи за военно ръководство, както и да предава заповеди за нахлуване на съветските войски във всяка част на света.

„ Това значи, че дори тактически удар, изцяло унищожил висшето звено на съветското военно управление, да вземем за пример Путин, няма да предотврати началото на апокалипсиса на третата международна война” – предизвестява създателят на публикацията.

Както твърди Блеър, системата се явява изцяло автоматизирана: за нейното задействане при положение на рецесия е необходим единствено един чиновник от Генералния щаб и дребен екип за осъществяване на няколко общоприети интервенции преди старта.

„ Мъртвата ръка” е способна да понижи риска от припрян или инцидентен нуклеарен удар посредством предаване на контрола над нуклеарните ракети, предопределени за ответен удар, на автоматизираната система.

Експертът задава въпрос за уязвимостта на системата от хакерски атаки. Според лекар Блеър, системата не съставлява риск, „ до момента в който не бъде подложена на хакерски офанзиви и не е осъществила несанкциониран старт”.

„ По принцип, сериозните военни мощности за нанасяне на ответен удар способстват за стабилизиране на рецесията и понижаване на изкушението за нанасяне на удар” – смята специалистът. Според него съществуването на системата „ Периметър” е „ легален и етичен” метод за попречване на нуклеарна война от позиция на теорията за въздържане.

Както отбелязва изданието, напоследък „ опасенията от нуклеарна война станаха действителност заради многочислените сигнали за лъжлива паника, както от страна на Русия, по този начин и от страна на Съединени американски щати, които едвам не доведоха до Армагедон.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР