Висшето училище по застраховане и финанси започва безплатна Финансова академия

...
Висшето училище по застраховане и финанси започва безплатна Финансова академия
Коментари Харесай

Достъпно обучение за кредити, банки, криптовалута за учениците до края на април

Висшето учебно заведение по обезпечаване и финанси стартира безвъзмездна Финансова академия за възпитаници сред 10 и 12 клас. Образователните уроци, които ще се организират в постройката на университета, стартират на 22 февруари и ще продължат до края на април. Целта им е да дадат опция на учениците да се срещнат още на гимназиален стадий с значими детайли от финансовата сфера и по този метод да бъдат по-добре осведомени и по едно и също време с това да преценяват овреме дали желаят да се развиват в тази сфера. Всяко занимание ще преглежда избрана тематика, обвързана с персоналните финанси, банките, вложенията по време на рецесия, криптовалутата, банковите заеми, кредитните карти.

Юлияна Георгиева
- управител " Комуникации и кариерно развиване " на Висшето учебно заведение по обезпечаване и финанси уточни пред Радио София, че финансовото ограмотяване е извънредно неотложно за учениците от горните класове, като стремежът е да се даде тази информация по един елементарен и наличен метод. Целта на образованието е както да бъдат дадени базови знания за ръководството на персоналните средства, по този начин и да се навлезе до известна степен по-дълбоко в материята и тематиките ще бъдат разширени с по-професионални познания.

Занятията ще се организират следобяд всеки четвъртък, като продължителността им ще бъде два часа и ще са съобразени със промените на учениците в учебно заведение. В края на курса ще бъде извършен тест, с който ще бъдат тествани добитите познания. Успешно представилите се ще получат документи, които могат да им послужат по-нататък в тяхното обучение.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР