Висш унгарски служител заяви, че процедурата, предприета от Европейския съюз

...
Висш унгарски служител заяви, че процедурата, предприета от Европейския съюз
Коментари Харесай

Унгария: Процедурата на ЕС задълбочава разделенията в блока

Висш маджарски чиновник съобщи, че процедурата, подхваната от Европейския съюз против страната за хипотетично подкопаване на европейските полезности и върховенството на закона, ускорява раздялите сред новите и старите страни членки на блока, заяви Асошиейтед прес.

Гергей Гуяш, шеф на кабинета на министър-председателя Виктор Орбан, сподели през днешния ден, че не може да бъде наложени глобите против Унгария по процедурата, планувана в член 7, предава Българска телеграфна агенция.

Европейският парламент (ЕП) гласоподава през септември за използването на ограничения по чл.7 против държавното управление на Орбан, което може да докара до отнемане на Унгария от право на глас в европейските институции.

Налагането на сходна глоба изисква единогласие в съвета на Европейски Съюз. Унгария и Полша заявиха, че ще наложат несъгласие върху каквито и да било наказания против някоя от тях.

Гуяш още един път повтори унгарската позиция, че решението на Екологичен потенциал е недействително поради нарушавания на процедурата и че Унгария оспорва решението в Съда на Европейски Съюз.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР