Висш служител в Европейската агенция по лекарствата заяви в интервю,

...
Висш служител в Европейската агенция по лекарствата заяви в интервю,
Коментари Харесай

Новината за АстраЗенека, от която всички се опасяваха

Висш чиновник в Европейската организация по медикаментите съобщи в изявление, оповестено този вторник, че има връзка сред имунизацията на „ АстраЗенека “ и случаите на формиране на кръвни съсиреци, съобщи bTV.

„ Можем да го кажем към този момент - ясно е, че има връзка с имунизацията, макар че не е ясно какво предизвиква сходна реакция “, споделя ръководителят на EMA по тактиката за имунизациите Марко Кавалери пред италианския вестник „ Ил Месаджеро “.

„ Опитваме се да изградим точна картина какво се случва, да дефинираме точно този синдром, породен от имунизацията (…) Сред имунизираните има прочут брой случаи на церебрални тромбози на младежи, по-голям в сравнение с ние чакахме. Това ще съобщим “, споделя Кавалери.

ЕМА проверява въпросните случаи и излезе със заключението, че не са открити доказателства за връзка с имунизацията на „ АстраЗенека “. Въпреки това регулаторът продължи своето следствие за вероятни съществени странични резултати от препарата. По-миналата седмица шефът на Европейската организация по медикаментите Емер Кук съобщи пред комисията на Екологичен потенциал по опазването на здравето, че „ не можем ясно да изключим връзката сред съсиреците и имунизацията на „ АстраЗенека “. На 31 март беше обявено, че ЕМА до момента е разгледала 62 тежки случая на тромбози след имунизация с „ АстраЗенека “. Починалите са 14 при над 9 милиона имунизации.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР