Висш служител на Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) заяви в

...
Висш служител на Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) заяви в
Коментари Харесай

Очаква се ЕМА да обяви, че има връзка между АстраЗенека и тромбозите

Висш чиновник на Европейската организация по медикаментите (ЕМА) съобщи в изявление, оповестено във вторник, че има връзка сред коронавирусната ваксина AstraZeneca и кръвните съсиреци, прредава Агенция Франс Прес.

" Според мен можем да го кажем в този момент, ясно е, че има връзка с имунизацията. Но към момента не знаем какво предизвиква тази реакция ", сподели ръководителят на EMA за имунизациите Марко Кавалери пред италианския вестник " Ил Месаджеро ".

Той сподели, че " през ​​следващите няколко часа ще кажем, че има връзка, само че въпреки всичко би трябвало да разберем по какъв начин се случва това ".

Постоянните въпроси по отношение на това дали редки, само че съществени кръвни съсиреци измежду тези, които са ваксинирани с AstraZeneca против Covid-19, са по-чести, в сравнение с измежду общата популация и подкопават доверието във имунизацията. След като няколко страни преустановиха използването на " АстраЗенека " - в това число Италия - EMA съобщи, че изгодите надвишават рисковете и препаратът би трябвало да остане в приложимост. Но той съобщи, че е допустима причинно-следствена връзка сред съсиреците и имунизацията и се чака да даде настояща оценка тази седмица, напомня Агенция Франс Прес.

" Опитваме се да получим точна картина на протичащото се, да дефинираме в детайли този синдром заради имунизацията ", сподели Кавалери и добави, че " измежду имунизираните има повече случаи на церебрална тромбоза... измежду младежите, в сравнение с бихме очаквали. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР