Висш израелски служител каза пред CBS News тази седмица, че

...
Висш израелски служител каза пред CBS News тази седмица, че
Коментари Харесай

Израелски официални лица идентифицираха двама лидери на Хамас, които според тях са отговорни за атаката, „подкрепени от Иран“

Висш израелски чиновник сподели пред CBS News тази седмица, че има вяра, че водачите на Хамас Яхя Синвар и Ел Дейф стоят зад Хамас от 7 октомври нахлуване против Израел, оставило минимум 1300 жертви.

„ Това е Sinwar и Deif “, сподели Рон Дермър, министър на стратегическите въпроси на Израел и член на новия му боен кабинет, в изявление за CBS News в Tel Авив. „ Има двама души в Газа. Те са тези, които са виновни съответно за тази офанзива. Но те са подкрепени, още веднъж, от Иран. Те са подкрепени финансово. Те са подкрепени с оръжия. Те са подкрепени с образование, с логистика, с връзка, с политическа поддръжка. Иран е източникът на толкоз доста от проблемите на Близкия изток. "

Израелският боен представител подполковник Ричард Хехт също посочи Синвар на брифинг в събота. < /p> Хамас с материална, финансова и логистична поддръжка, само че към днешна дата не са открити доказателства, които да свържат офанзивите с Техеран.

Въпреки това, няколко американски чиновници споделиха пред CBS News, че американското разузнаване наподобява сочи Иран беше сюрпризиран от нападението на Хамас против Израел, което умъртви минимум 1300 души и остави още 3200 ранени... 7 офанзивата е несъществена, като се има поради, че разузнаването демонстрира, че по-голямата част от финансирането на Хамас идва от Иран.

„ Има въпрос дали Иран е знаел за момента на тази съответна офанзива “, сподели Дермър. „ Но Иран стои зад Хамас. Хамас, 93% от техния боен бюджет, е Иран. Те имат срещи от самото начало, Иран и Хамас. Така че дали са знаели, че офанзивата ще се случи на този ден, или три дни по-късно, или седмица по-късно или две седмици по-късно, това е обособен въпрос. Без Иран тази офанзива не може да се случи. Това мога да ви уверя. като „ страна, която работи всеки ден за унищожаването на Израел. “

„ Така че ще създадем каквото би трябвало, с цел да се защитим, с цел да предотвратим подобен режим, който отхвърля първия Холокост – и би желал да правим второ – да откажем на подобен режим от създаването на нуклеарни оръжия “, добави Дермър.

Той също направи съпоставения сред офанзивата от 7 октомври и 11 септември.

„ Когато Израел загуби 1300 души, когато 1300 души са убити, това е като 50 000 американци да бъдат убити едновременно ден ", сподели Дермър. „ Днес с числата, които виждаме, това са двадесет 11 септември. И ние не си имаме работа с терористична организация на хиляди километри, както направихте след 11 септември. Ние си имаме работа с терористична организация в задния двор, безусловно метри от домовете на хората. "

Когато го попитаха за сигурността на над 2 милиона поданици на Газа, Дермер упрекна Хамас за всички цивилни жертви. От началото на войната минимум 2670 души в Газа са били убити при ответните контраудари на Израел и 9600 са ранени съгласно Министерството на здравеопазването в Газа.

— Оливия Газис е съдействала за този отчет.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР