Високото кръвно налягане често остава незабелязано. Ако все пак сте

...
Високото кръвно налягане често остава незабелязано. Ако все пак сте
Коментари Харесай

Шепа семена от чиа срещу високо кръвно налягане

Високото кръвно налягане постоянно остава неусетно . Ако въпреки всичко сте наясно, че имате сходен проблем, шепа семена от чиа (чия) може да помогне за справяне с него, написа в. " Дейли експрес ", базирайки се на английска специалистка.

 
Медицинският съветник доктор Сара Бруър отбелязва, че хората с високо кръвно налягане могат да се възползват от потребните свойства на чиата.
 Семената на чиата са отличен източник на фибри, потребни мазнини и калций ThinkStock/Getty Images
Семената ѝ са отличен източник на протеини, омега-3 мастни киселини, фибри, минерали и полифеноли с мощни антиоксидантни свойства , които оказват удобен резултат върху кръвното.

 
Специалистката се базира на резултатите от проучване с 26 доброволци с диагностицирано високо кръвно налягане . Само 17 от тях са пиели понижаващи стойностите му лекарства.-->
 Семената на чиата са отличен източник на фибри, потребни мазнини и калций ThinkStock/Getty Images
За задачите на проучването част от участниците са приемали 35 грама смлени семена от чиа ежедневно, а останалите - плацебо.

 
В края на интервала било регистрирано значително намаляване на кръвното налягане при доброволците, приемали чиа. При участниците на плацебо не била следена смяна в индикаторите .
 чиа семена ThinkStock/Getty Images

Смлените семена от чиа могат да се употребяват за поръсване на ястия, а несмлените могат да се одобряват с течности, в смутита или в артикули като палачинки или мъфини.
 
Д-р Сара Бруър припомня, че защото е с високо наличие на фибри, чиата би трябвало да се употребява умеренo  с задоволително количество течности, с цел да се избегне отичане или стомашна болежка.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР