Високопоставена севернокорейска делегация, включващата сестрата на лидера Ким Чен-ун, Ким

...
Високопоставена севернокорейска делегация, включващата сестрата на лидера Ким Чен-ун, Ким
Коментари Харесай

Сестрата на Ким Чен-ун пристигна в Южна Корея за откриването на Олимпиадата

Високопоставена севернокорейска делегация, включващата сестрата на водача Ким Чен-ун, Ким Йо-чен, дойде в Южна Корея за церемонията по откриването на Зимните олимпийски игри, оповестиха международните организации.

Делегацията дойде на интернационалното летище в Сеул с частния аероплан на севернокорейския водач. Ким Йо-чен е първият член на ръководещата от три генерации династия в Северна Корея, стъпила на южнокорейска земя след края на войната сред двете страни (1950-1953 г.), означават " Франс прес " и " Асошиейтед прес ".

Комитет на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации даде утвърждение за пътуването на севернокорейска делегация, Одобрението беше обещано по отношение на присъединяване на включения в делегацията севернокорейски чиновник Чхуе Хуи, който е подложен на наказания от Организация на обединените нации. Комитетът по глобите против КНДР краткотрайно изключи Чхуе от листата си с лица, подложени на наказателни ограничения, по искане на Южна Корея, с цел да може той да пътува с делегацията за олимпиадата в Пьончан.

Мисията на Южна Корея в Организация на обединените нации сподели пред комитета, че се чака делегацията да участва на откриването на олимпиадата през днешния ден и да остане до неделя. Според задачата визитата " ще послужи като навременна опция за понижаване на напрежението на Корейския полуостров и отвън него посредством поощряване на удобна конюнктура за спокойно, дипломатическо и политическо решение във връзка със обстановката на полуострова ".
North Korea's high-level delegation, including Kim Jong Un's sister Kim Yo Jong, has arrived in South Korea for the Winter Olympics. https://t.co/eFJxEgR4pK pic.twitter.com/mQmvk9ea4g
— ABC News (@ABC) February 9, 2018
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР