Високопоставен служител на ООН заминава на посещение в Москва този

...
Високопоставен служител на ООН заминава на посещение в Москва този
Коментари Харесай

ООН на посещение в Москва, ще иска хуманитарно прекратяване на огъня

Високопоставен чиновник на Организация на обединените нации отпътува на посещаване в Москва този уикенд, с цел да се опита да обезпечи филантропично преустановяване на огъня в Украйна.- Това заяви шефът на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, представен от NBC.

Мартин Грифитс, заместник-генерален секретар по филантропичните въпроси, ще лети първо за Москва в неделя, след което отпътува за Киев.

Посещението демонстрира, че Организация на обединените нации не се отхвърля от вероятността за прекъсване на боевете в Йемен, в Украйна, и на всички места по света.

И Русия, и Украйна са се съгласили да се срещнат с Грифитс, удостовери Гутериш.

До момента Русия е отказвала на поканите на Организация на обединените нации за посещаване на високопоставени чиновници в страната за разискване на войната в Украйна, в това число в седмиците преди нашествието на 24 февруари, когато Гутериш се опита да изпрати своя заместител по политическите въпроси Розмари ДиКарло.

От началото на нашествието в Украйна Гутериш по този начин и не съумя да се свърже с съветския президент Владимир Путин, който съгласно дипломати е ядосан от обвиняването на Гутериш, че Русия е нарушила Устава на Организация на обединените нации, като е нахлула в Украйна.

Москва отхвърля термина " война " и упорства, че организира " специфична военна интервенция " в Украйна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР