Високопоставен представител на украинските власти заяви днес, че Киев няма

...
Високопоставен представител на украинските власти заяви днес, че Киев няма
Коментари Харесай

Михайло Подоляк Киев няма нищо общо с нападението с дрон срещу Кремъл

Високопоставен представител на украинските управляващи съобщи през днешния ден, че Киев няма нищо общо с нападението с дрон против Кремъл и че сходни дейности не биха донесли нищо на Украйна на бойното поле, а единствено биха предизвикали Русия да предприеме по-радикални дейности, заяви Ройтерс.

Михайло Подоляк, консултант на президента Володимир Зеленски, сподели в коментар, изпратен до организацията, че изказванието, че Киев стои зад офанзивата, и осъществените арести от страна на Русия на хипотетични украински диверсанти, може да значат, че Москва се готви за огромна " терористична офанзива " против Украйна в околните няколко дни.

" Разбира се, Украйна няма нищо общо с нападението с дрон против Кремъл. Ние не нападаме Кремъл, тъй като, преди всичко, това няма да докара до решаването на каквито и да било военни задания ", съобщи Подоляк.

По-рано Русия упрекна Украйна, че е атакувала тази нощ Кремъл с безпилотен летателен уред и е направила несполучлив опит за убийството президента Владимир Путин.

" Според мен е безусловно явно, че както " известията за нахлуване против Кремъл, по този начин и хипотетичното задържане на украински диверсанти в Крим, ясно демонстрират подготовката за огромна терористична провокация от страна на Русия през идващите дни ", съобщи Подоляк.

Междувременно представителят на украинския президент, Сергий Никифоров, сподели пред Би Би Си, че задачата на украинската страна във войната е да освободи окупираните територии, а не да порази Москва, заяви украинската организация УНИАН.

" Нямаме информация за така наречен нощни офанзиви против Кремъл, само че както неведнъж е заявявал президентът Зеленски, Украйна насочва всичките си налични сили и средства за освобождение на личните си територии, а не за нахлуване на непознати ", съобщи Никифоров. В същото време представителят на украинския президент означи, че случилото се в Москва не може да се смята за терористичен акт, за разлика от съветските ракетни удари по жилищни здания в Днепър и Уман.

" И това, което се случи в Москва, явно е подготовка за 9 май ", сподели още Никифоров.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР