Високият холестерол означава, че в кръвта има твърде много мастни

...
Високият холестерол означава, че в кръвта има твърде много мастни
Коментари Харесай

Открийте високия холестерол по… ръцете си

Високият холестерол значи, че в кръвта има прекалено много мастни субстанции. Действа незабелязано, само че може да докара до инсулт и инфаркт. Ето за какво е значимо да можете да идентифицирате всевъзможни необикновени предупредителни знаци.

Лекарите изброиха три знака по ръцете, които алармират за рисково високо равнище на холестерол.

Първата е болежка в крайниците. Това се дължи на отлагането на холестерол, което води до задръстване на кръвоносните съдове на краката и ръцете. Такова струпване на мастна материя обаче може да се случи непрестанно.

Усещането за изтръпване в ръцете може също да демонстрира рисково високи равнища на холестерол.

Последният симптом включва дребни, меки, жълти, с физически цвят или червени подутини, които се появяват по лактите, ставите, сухожилията, коленете, ръцете или краката.

Според специалисти множеството хора не виждат признаците на висок холестерол, тъй че единственият метод да се мери равнището на това вещество е да се направи кръвен тест, съгласно Daily Express.

Според диетолога Елена Соломатина холестеролът може да се увеличи освен поради храната. Причината за това положение може да бъде стрес, възраст, липса на сън.

Експертът изясни този механизъм по следния метод: Когато човек изпитва възприятие на стрес, тялото стартира да създава повече холестерол, написа уеб сайтът Zdrave.to
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР