Високият холестерол може да причини много сериозни заболявания, като инфаркт

...
Високият холестерол може да причини много сериозни заболявания, като инфаркт
Коментари Харесай

Тези храни понижават холестерола. НЕ се лишавайте от тях!

Високият холестерол може да аргументи доста съществени болести, като инфаркт или инсулт. Важно е човек постоянно да се подлага на проучвания и да следи стойностите му. Кръвният тест е измежду най-точните маркери, на които можем да се доверим.

Въпреки това обаче съществуват няколко храни, способстващи намаляването на високия холестерол.

Ето и някои от тях:

Ядки

Ако се чудите какво да похапнете за закуска, което да спомогне контролиране равнищата на холестерола, предлагаме ви да заложите на шепа ядки. Освен, че са вкусни и здравословни, те ще ви държат сити за дълго време.

Боб

От край време се знае, че зрелият боб е една от най-полезните за сърцето храни. Дори да не сте последователи на бобовите храни, то минимално количество от тях, похапвано всекидневно, ще спомогне за понижаване равнищата на неприятния холестерол.

Шоколад

Шоколадът е измежду обичаните храни на съвсем всеки от нас. Този мощен антиоксидант има способността да усъвършенства холестерола. Задължително е обаче да изберете естествен шоколад, а не млечен подобен. В черното лакомство се съдържат три пъти повече антиоксиданти.

Овес и овесени ядки

Овесените ядки са една чудесна закуска, с която да стартирате деня си. В овеса се съдържа бета – глюкан. Това вещество сполучливо се оправя с понижаването на неприятния холестерол.

Сьомга и мазни риби
 Ако забележите това, имайте едно мислено. Навярно холестеролът ви е висок! Ако забележите това, имайте едно мислено. Навярно холестеролът ви е висок!
Някои от уврежданията, в това число и високият холестерол, протичат дълго време. Не е гаранция, че първоначално ще усетите някаква смяна...

Знаете, че Омега – 3 мастните киселини са измежду най-полезните хранителни детайли. Те се съдържат в сьомгата и мазните риби. Не се лишавайте от тях. Включвайте ги в менюто си най-малко 2 пъти в седмицата.

Чесън

Още една храна, с помощта на която ще подпомогнете контролиране равнищата на холестерола. Ако страдате от гастрит или язва, не се предлага потреблението на зеленчука.

Това са част от храните, които ще ви оказват помощ да се погрижите за неприятния холестерол и да се чувствате доста по-добре. Хапвайте ги постоянно и няма да съжалявате!

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР