Високите цени на природния газ карат производителите на енергия отново

...
Високите цени на природния газ карат производителите на енергия отново
Коментари Харесай

Въглищата отново станаха търсени заради скъпия природен газ

Високите цени на природния газ карат производителите на сила още веднъж да се извърнат към въглищата, с цел да изпълнят задачите си. Това от своя страна води до повишаване на цените на въглеродните излъчвания в Европейски Съюз и Англия, тъй като замърсяването от въглищата е доста по-голямо от това от газа. Референтната цена на един звук въглерод на системата за търговия с излъчвания (ETS) доближи 65 евро в понеделник, което се случва за първи път, а в Обединеното кралство - 76 паунда. " Смятаме, че цените се движат нагоре основно поради увеличеното търсене на комунални услуги, вследствие на увеличеното произвеждане на изкопаеми горива ", споделя пред Financial Times Том Лорд, началник на търговията в консултантската компания Redshaw Advisors. През септември във Англия 5% от създадената сила е от потреблението на въглища, което е най-високият % от март насам.

Според Себастиан Рилинг, анализатор на енергийните и въглеродни пазари в Европейски Съюз за компанията ICIS, търговците към този момент са се примирили, че въглищата ще бъдат по-търсени през идващите няколко месеца, а вероятно и след началото на 2022 година На английския пазар обаче има и още един проблем, който може да окаже въздействие върху бъдещите цени на силата - неналичието на заеми за въглеродни излъчвания. Британският пазар проработи през май, като до септември цените му бяха доста близки до европейските. Липсата на заеми, с които да се търгува, подвигна цените над тези в Европейски Съюз. Търговете оттатък Ламанша се организират един път на две седмици, което също е доста по-рядко от тези в Европа. Индустриалните компании, търгуващи на борсата, също са малко, което оказва в допълнение напрежение върху цените. Въглищата избавят производителите Цените на въглищата се чака да вървят дружно с тази на природния газ. При намаление на котировката на изкопаемото гориво то е разумно да забележим и понижаване на цените на звук въглерод, само че съгласно Рилинг възможностите това да се случи са дребни, още повече че идват зимните месеци, които обичайно са свързани с по-голямо ползване на горива. Това би означавало, че въглищата още веднъж ще имат основна роля в енергийната самостоятелност на блока, а и на Обединеното кралство. Рилинг не чака растежът на цените на квотите в Европейски Съюз да продължи поради и също по този начин чака високите цени на природния газ да се запазят в близко бъдеще.

Високите цени на природния газ карат производителите на сила още веднъж да се извърнат към въглищата, с цел да изпълнят задачите си. Това от своя страна води до повишаване на цените на въглеродните излъчвания в Европейски Съюз и Англия, тъй като замърсяването от въглищата е доста по-голямо от това от газа. Референтната цена на един звук въглерод на системата за търговия с излъчвания (ETS) доближи 65 евро в понеделник, което се случва за първи път, а в Обединеното кралство - 76 паунда. " Смятаме, че цените се движат нагоре основно поради увеличеното търсене на комунални услуги, вследствие на увеличеното произвеждане на изкопаеми горива ", споделя пред Financial Times Том Лорд, началник на търговията в консултантската компания Redshaw Advisors. През септември във Англия 5% от създадената сила е от потреблението на въглища, което е най-високият % от март насам.Според Себастиан Рилинг, анализатор на енергийните и въглеродни пазари в Европейски Съюз за компанията ICIS, търговците към този момент са се примирили, че въглищата ще бъдат по-търсени през идващите няколко месеца, а вероятно и след началото на 2022 година На английския пазар обаче има и още един проблем, който може да окаже въздействие върху бъдещите цени на силата - неналичието на заеми за въглеродни излъчвания. Британският пазар проработи през май, като до септември цените му бяха доста близки до европейските. Липсата на заеми, с които да се търгува, подвигна цените над тези в Европейски Съюз. Търговете оттатък Ламанша се организират един път на две седмици, което също е доста по-рядко от тези в Европа. Индустриалните компании, търгуващи на борсата, също са малко, което оказва в допълнение напрежение върху цените. Въглищата избавят производителите Цените на въглищата се чака да вървят дружно с тази на природния газ. При намаление на котировката на изкопаемото гориво то е разумно да забележим и понижаване на цените на звук въглерод, само че съгласно Рилинг възможностите това да се случи са дребни, още повече че идват зимните месеци, които обичайно са свързани с по-голямо ползване на горива. Това би означавало, че въглищата още веднъж ще имат основна роля в енергийната самостоятелност на блока, а и на Обединеното кралство. Рилинг не чака растежът на цените на квотите в Европейски Съюз да продължи поради и също по този начин чака високите цени на природния газ да се запазят в близко бъдеще.
Благодарим ви, че четете Капитал!
Вие употребявате конфиденциален режим на интернет браузъра си. За да прочетете публикацията, би трябвало да влезете в профила си.

Всеки консуматор може да чете до 5 публикации месечно без да има абонамент за Капитал.
Етикети 0 0

Капитал Фейсбук Twitter
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР