Високите цени на електроенергията вече принудиха много хора да пестят

...
Високите цени на електроенергията вече принудиха много хора да пестят
Коментари Харесай

Как да намалим сметкaта си за ток

Високите цени на електрическата енергия към този момент принудиха доста хора да пестят ток, като се лишават от обикновени потребности в домовете си. Има обаче способи да пестим от потреблението без лишенията, оповестяват от

За множеството хора инвестиция за слънчеви панели от най-малко 5 000 лева е непостижима.

Петко Ганчев е измислил други хитрини, с които пести половината от енергоразхода на някои електроуреди вкъщи. С монтирането на дребен вентилатор на гърба на хладилника си, да вземем за пример, Петко по едно и също време подкрепя работата на уреда, само че и пести от сметката за ток.

Великотърновецът споделя, че с подменянето на остарялата дървена дограма във входа с по-енергийно ефикасна, градусите в общите пространства са се вдигнали фрапантно. Той поучава всекидневно да следим какъв брой електрическа енергия изразходваме.

Марин Млеченков от тази година е със слънчеви панели. Въпреки това, той употребява и печка на твърдо гориво и споделя, че самичък е измислил по какъв начин топлината от нея да остава за по-дълго в помещението – удължил е тръбите, отвеждащи изгорелите газове. Така те по-дълго отдават топлота вкъщи.

Иновативни хрумвания има и в Бургас.

Университетската многопрофилна болница в града ще понижи енергийните си разноски посредством фотоволтаична система. Това е един от методите на лечебното заведение да се оправи с непрекъснато възходящите разноски за електричество.

Юлия Андреева, която е експерт „ Връзки с обществеността” в УМБАЛ- Бургас, споделя, че незабавно се е забелязало понижаване на сметките за електрическа енергия. Лечебното заведение сега подменя напълно осветителните тела, тъй като старите генерират доста повече енергоразход.

„ Според предварителните планове единствено в пикови моменти ще се постанова закупуване на ток от външни доставчици”, съобщи още Андреева.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР