Високите ръководители на петролната индустрия се противопоставиха на решението на

...
Високите ръководители на петролната индустрия се противопоставиха на решението на
Коментари Харесай

Решението на Байдън ще „разруши доверието“ в индустрията за втечнен природен газ, казва главният изпълнителен директор на Shell

Високите ръководители на петролната промишленост се опълчиха на решението на президента на Съединени американски щати Джо Байдън да сложи на пауза утвържденията за нови терминали за експорт на полутечен природен газ, като основният изпълнителен шеф на Shell предизвести, че това ще стане „ подкопае доверието “ в промишленост, която се трансформира в дирек на световната енергийна система.

Европейският енергиен колос, най-големият снабдител на LNG след държавната Qatar Energy, заложи доста на търсенето на газ, който чака да продължи да пораства, даже в случай че потреблението на други изкопаеми горива стартира да понижава.

„ Не мисля, че скорошното изказване на администрацията безусловно ще повлияе, в кратковременен или средносрочен проект, на доставките на полутечен природен газ, само че в действителност мисля, че това подкопава доверието в по-дългосрочен проект “, сподели Ваел Саван в изявление.

През последните месеци Shell също се забърка в спор с основаната в Съединени американски щати Venture Global LNG, потвърждавайки, че компанията отхвърля да извърши...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР