Високи нива на мръсен въздух и фини прахови частици над

...
Високи нива на мръсен въздух и фини прахови частици над
Коментари Харесай

Мръсен въздух и високи нива на фини прахови частици в Благоевград

Високи равнища на замърсен въздух и фини прахови частици над допустимите правила регистрират измервателните станции в Благоевград през последните няколко дни. Това е и една от главните аргументи локалната власт там да сътвори отдел по “Екология ”.

Отоплението с твърди горива и парниковите резултати от колите поради тежкия трафик в ранните утринни часове е много сериозен проблем за Благоевград.

" Община Благоевград кандидатства и беше утвърдена по стратегия " Околна среда " за този програмен интервал с избран бюджет от близо 22 млн. лв. за замяна на печки на твърдо гориво. Надяваме се, че този развой ще стартира още от тази година и през идващия отоплителен сезон да имаме огромен брой семейства с сменени печки на твърдо гориво ", изясни Наталия Димитрова-Петрова - шеф на дирекция “Екология ” в община Благоевград.

От общината обмислят въвеждането на нискоемисионни зони, както и метаморфоза на системата за паркиране в града, поощряване на потреблението на колела и ходенето пешком, както и градски превоз.

Вижте повече в директното включване на Али Мисанков
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР