Visa, основен играч в сектора на разплащанията, активно проучва възможността

...
Visa, основен играч в сектора на разплащанията, активно проучва възможността
Коментари Харесай

Visa ще улесни Етериум транзакциите с помощта на платежни карти

Visa, главен състезател в бранша на разплащанията, интензивно изследва опцията да разреши на потребителите да заплащат такси за транзакции в блокчейна на Етериум (ETH), известната платформа за смарт контракти, като употребяват своите платежни карти.

В неотдавнашна обява в формалния си блог колосът за кредитни карти разиска концепцията за потребление на платежни карти за покриване на таксите за газ в Етериум , като задачата е да се рационализира сложността на осъществяването на транзакции в мрежата на Етериум.

Понастоящем от потребителите на Етериум се изисква да употребяват само ETH за покриване на таксите за газ, свързани с техните транзакции, което може да сътвори комплициран развой. Visa обаче допусна, че консолидираното на платежни карти за тези такси за газ може доста да опрости процеса на транзакциите.

Едно от провокациите в региона на криптовалутите е сложността, обвързвана с осъществяването на заплащания или интервенции в блокчейните.

Всяко деяние, без значение дали става дума за главен трансфер на токени или за комплицирано взаимоотношение със смарт контракти, води до такса “ “, представляваща изчислителните запаси, нужни за осъществяването на задачата. В случая на Етериум тази такса “ ” се заплаща благодарение на родния токен на мрежата- ETH.

Въпреки съществуването на постоянни монети като USDC за улеснение на транзакциите, потребителите постоянно към момента би трябвало да поддържат обособен баланс от ETH, с цел да покриват таксите за “ ” в мрежата на Етериум.

Това може да докара до възприемането на комплицирани и от време на време скъпи способи. Някои консуматори разчитат на посреднически услуги за конвертиране на обичайни валути в локални токени като ETH, до момента в който други купуват ETH на централизирани крипто тържища, преди да го трансферират в портфейлите си.

За страдание и двата метода водят до въвеждане на спомагателни стъпки и нямат простотата и непосредствеността на обичайните финансови транзакции. Освен това тези способи излагат потребителите на съмненията на обменните курсове на криптовалутите, защото е належащо поредно придобиване на ETH, даже когато за действителното заплащане се употребява различна криптовалута или постоянна монета.

Усилията на Visa да се оправи с това предизвикателство включват съдействие сред три от нейните подразделения, за основаване на механизъм, който разрешава на потребителите да употребяват своите платежни карти, заредени с обичайната валута, с цел да заплащат таксите за газ на Етериум.

В резултат от тези взаимни старания е препоръчано решение, което обрисува по какъв начин потребителите могат да употребяват карта, обвързвана с тяхната сметка, за покриване на таксите за газ на веригата, като употребяват фиатна валута.

Това решение се основава на стандарта ERC-4337 на Етериум и на избран контракт за платежни средства, като на процедура дава на притежателите на карти Visa директната опция да покриват своите такси за газ.

Основното разбиране е, че този реформаторски и адаптивен метод има капацитета да опрости процеса на включване за новодошлите в крипто пространството и да усъвършенства опита на съществуващите консуматори.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР