Visa и Allianz Partners (част от глобалния застраховател Allianz Group)

...
Visa и Allianz Partners (част от глобалния застраховател Allianz Group)
Коментари Харесай

Visa и Allianz с приложение за мобилни разплащания

Visa и Allianz Partners (част от световния осигурител Allianz Group) оповестиха основаването на новo мобилно новаторско приложение за разплащания – Allianz Prime. Приложението, което включва и стратегия за преданост, е първото по рода си в застрахователния бранш и разрешава на потребителите да правят бързи, сигурни и лесни разплащания със своите мобилни телефони онлайн и на място в комерсиалните обекти.

Новото приложение разполага с вградена технология за сигурност, създадена от Visa, която употребява неповторим дигитален идентификатор (наречен токен) вместо данните на картата. Токенът може да се използва за обработка на разплащания, без да се разкриват данни за сметката. Потребителите на Allianz Prime също могат да се възползват от атрактивната стратегия за преданост, която е комфортен метод за следене на разплащанията и улеснява ръководството на парите, като им обезпечава и отбраната на цифровите разплащания, предоставяна от Allianz Partners.

Приложението ще бъде тествано в Италия от авансово подбрана група клиенти на Allianz. Потребителите на Allianz Prime ще могат да вършат сигурни мобилни преводи на всички безконтактни терминали в целия свят. Трансакциите се обработват, а програмата за преданост се интегрира от колегата на Allianz в региона на цифровите финансови технологии Wirecard. Приложението Allianz Prime е създадено като световна платформа, която елементарно може да бъде употребена на локалните пазари.

"Имаме удоволствието да обединим сили с Allianz Partners, с цел да предложим на нашите клиенти интегрирано мобилно решение, което съчетава разплащания, следене на разноските и опция за осъществяване на застрахователни услуги по новаторски метод. С въвеждането на първото си приложение за мобилно заплащане Allianz освен основава нов метод за замесване на клиентите в процеса на разплащане, само че и им предлага нов сигурен метод да правят разплащания в международен обсег - онлайн и на място в комерсиалните обекти - и в същото време оказва помощ на потребителите да наблюдават разноските си ", показа Майк Лембъргър, старши вицепрезидент Продуктови решения за Европа във Visa.

„ С помощта на нашите цифрови сътрудници Visa и Wirecard, иновационният екип на Allianz Partners сътвори Allianz Prime. Това е решение, което дава на нашите клиенти независимост, сигурност и безвредни мобилни разплащания онлайн и в комерсиалните обект когато и да е, на всички места. Приложението предлага световна платформа на нашите оперативни структури, посредством която те да поддържат връзка с клиентите си всекидневно като обогатяват обичайните застрахователни артикули с нови технологии и услуги “, показа Матиас Вюнше, шеф Управление на пазара и нововъведения в Allianz Partners.

Как работи Allianz Prime

Процесът на регистрация е елементарен и комфортен: откакто клиентите изтеглят приложението Allianz Prime и се записват за услугата, неотложно партньорът-издател Wirecard открива виртуална сметка Visa, през която е налична към този момент съществуваща банкова сметка или кредитна карта на клиента. За активиране на безконтактните мобилни разплащания, потребителите прибавят данните от картата Visa с едно кликване в мобилния си портфейл.

Ето и някои от главните изгоди:

- Клиентите могат да правят мобилни разплащания на всички безконтактни терминали в целия свят.

- Могат да събират точки и да се възползват от награди при всяка покупка, която вършат.

- Потребителите могат да наблюдават и управляват своите разноски посредством използването на вградените в приложението аналитични принадлежности

- В допълнение, отбраната на Allianz на цифровите разплащания обезпечава покритие против измами и пази клиента при онлайн покупки, както и при положение на загуба или кражба.

За Visa Token Service (VTS)

Visa Token Service подсигурява сигурност при всяка безконтактна мобилна трансакция, като заменя данните от картата с неповторим дигитален идентификатор („ токен “) – специaлно за тази карта и устройство. Плащанията се правят благодарение на идентификатора. Така информацията от картата се съхранява, с помощта на спомагателната отбрана, гарантираща сигурност при цифрови разплащания. Ако мобилният телефон бъде загубен или откраднат, токенът не може да бъде употребен в друга среда и елементарно може да бъде деактивиран, без да се постанова сметката Visa да бъде анулирана.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР