Вирусът е станал по-заразен и по-агресивен, но няма данни да

...
Вирусът е станал по-заразен и по-агресивен, но няма данни да
Коментари Харесай

Проф. Аргирова: Вирусът стана по-заразен, но не по-опасен


Вирусът е станал по-заразен и по-агресивен, само че няма данни да нанася по-големи вреди на организма. Това разяснява пред Нова тв проф. Радка Аргирова. По думите на вирусоложката,продължава да мутира. Този, който циркулира сега по целия свят, е мутант на вируса, който потегли от Китай. До края на юли са разказани 1234 разновидности на първия ковид, изясни тя.

В момента новият вариант на COVID-19 се популяризира по-лесно, по-заразен е. Това е една от аргументите в редица страни в Западна Европа броят на инфектираните да скача внезапно. Не е потвърдено новият вариант да нанася повече вреди върху организма, добави експертът.

По думите ѝ е изцяло допустимо човек да се болести и с ковид, и с грип А или Б.

И двата вируса нападат дихателната система. Впоследствие COVID-19 нападна и другите органи. Препоръчително е да се имунизираме за грип. Така едната заплаха ще бъде ненапълно понижена, разясни проф. Аргирова.

Според нея първата вълна у нас още не е свършила.

Нямаме втора, трета или четвърта вълна. Първата не е серпантина. Не сме имали месец или два без инфектиран, с цел да приказваме за нова вълна, разяснява професорът. И още веднъж акцентира, че маските на закрито би трябвало да са наложителни.

Тя разяснява и лекуванията, които се ползват при тежко болните от ковид. „ Ремдесивир “ не е идеалното средство обаче работи тъкмо против причинителя. Той потиска мощно размножаването на вируса, сподели още Аргирова.

Тя посъветва да се одобряваме антиоксиданти и витамин Е, с цел да подсилим организма си.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР