Виртуозният цигулар Вадим Репин отново гостува на Софийската филхармония на

...
Виртуозният цигулар Вадим Репин отново гостува на Софийската филхармония на
Коментари Харесай

Виртуозът Вадим Репин с концерт в зала „България“

Виртуозният цигулар Вадим Репин още веднъж гостува на Софийската филхармония на 9 ноември. Под диригентството на Карло Тенан той ще показа стратегия, която включва: Пьотър Илич Чайковски - " Размисъл " №1 оп.42 /аранж. за цигулка и струнен оркестър/, Пьотър Илич Чайковски - Ария на Ленски из операта " Евгений Онегин " /аранжимент за цигулка и оркестър/ и Камий Сен-Санс - Интродукция и Рондо капричиозо в ла минор, оп.28 /аранж. за цигулка, пиано и струнен оркестър/

Маестро Тенан ще показва майсторството на оркестъра със Серенада за струнен оркестър от Елгар и Струнен квартет във фа минор " Сериозо " от Бетовен /аранжимент на Густав Малер/

Сред изключително забележителните моменти в кариерата на Вадим Репинпрез последните няколко сезона са турнетата с Лондонския симфоничен оркестър, с Оркестъра на NHK и Шарл Дютоа в Япония, с Лондонската филхармония и Владимир Юровски. Високо акламирани са премиерните осъществявания на цигулковия концерт, написан особено за него от сър Джеймс МакМилан в Лондон, Филаделфия, Карнеги Хол - Ню Йорк, Зала „ Плейел " в Париж, Концертгебау в Амстердам и на цикъла BBC Prom в Роял Албърт Хол. Неговото осъществяване е записано от Onyx Classics.

Вадим Репин прави записи на концертите на Шостакович, Прокофиев и Чайковски за Warner Classics, на Бетовен и Брамс за Deutsche Grammophon, на разнообразни триа дружно с Миша Майски и Ланг Ланг за Echo Classic и сонати с Николай Лугански, спечелили музикалната премия на BBC.

През 2010 за цялостната си креативна интензивност, отдадена на музиката, той получава музикалната премия Victoire d`Honneur, което го прави Officier des Arts et Lettres на Франция. През 2014 става почетен професор в Централната музикална консерватория в Пекин, а през 2015 и в Шанхайската консерватория, като самопризнание за работата му с млади музиканти. Неговият високо акламиран Tранссибирски фестивал на изкуства, годишно провеждан от 2014 насам, донася изключителна музика в родния му район, достигайки до Израел, Япония и редица други дестинации. Фестивалът му дава опция да поръча и нови концерти за цигулка на изявени композитори като Лера Ауербах, Бенямин Юсупов, Марк-Антъни Търнидж и София Губайдулина.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР