Виртуалната реалност е най-известна с ярки видеоигри или общуване в

...
Виртуалната реалност е най-известна с ярки видеоигри или общуване в
Коментари Харесай

Пътуване във виртуална реалност помага за пластмасовите отпадъци

Виртуалната действителност е най-известна с ярки видеоигри или другарство в метавселената, само че в този момент тя се употребява в Кения за образование на възпитаници в региони с ниски приходи. В една от класните стаи в Найроби децата се впускат във виртуална екскурзия, с цел да научат повече за замърсяването с пластмаса.
Виртуалната действителност оказа помощ на мен и на други възпитаници да се грижим за околната среда, като разделяме пластмасата и органичните боклуци. Вече можем да изхвърляме отпадъците, както са ни учили.
Анет Джептоу, ученичка в учебното заведение в Матаре

С помощта на очилата за виртуална действителност децата сами се убеждават в следствията от попадането на тонове пластмаса в океаните.  

 
Преди използвах пластмасови бутилки и ги изхвърлях по всевъзможен метод, само че в този момент не си закупувам газирана напитка или вода в пластмасова бутилка. Купувам си сода в стъклена бутилка.
Руни Одхиамбо, ученичка в Матаре, Кения

Базираният в Кения Стартъп за виртуална действителност работи главно с учебни заведения в небогати региони, като предлага на учениците виртуални пътувания, които другояче биха били невъзможни поради финансовите ограничавания. Фокусът на обществената стратегия е върху проблеми като замърсяването с пластмаса и изменението на климата.
Когато се замислите за толкоз комплициран проблем като замърсяването с пластмаса или даже изменението на климата, въпросът нормално е: по какъв начин да накараме децата да се грижат задоволително за казуса, с цел да работят по друг метод? Това е огромно предизвикателство. Така че виртуалната действителност им оказва помощ, да осмислят казуса. Едно е да кажеш - не изхвърляй боклуци, само че друго е да схванеш, че в случай че изхвърлиш пластмасова бутилка, тя ще попадне в Индийския океан и ще повлияе на морските жители. А по-късно ще се отрази на мен, тъй като желая да хапвам риба от там.
Ниери Нгонда, съосновател и основен изпълнителен шеф

Организаторите споделят, че за децата е мъчно да схванат тематики като замърсяването с пластмаса и изменението на климата, когато им се преподава единствено на доктрина. Но благодарение на технологията за виртуална действителност учениците могат сами да видят въздействието върху околната среда.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР