Виртуалната реалност е елемент, който все по-често се прокрадва във

...
Виртуалната реалност е елемент, който все по-често се прокрадва във
Коментари Харесай

Нинтендо създаде виртуална реалност, която никой не искаше

Виртуалната действителност е детайл, който все по-често се прокрадва във всекидневието на аудиторията. Лесно ще видим, че през днешния ден компании като Apple и Sony имат задоволително отговори и могат да ни изненадат с качество и натурализъм, които мъчно биха имали аналог. Компанията Oculus Rift също ни изненада със собствен прочит на технологията, само че в случай че би трябвало да върнем времето обратно, иноваторите в тази промишленост са Nintendo и техния Virtual Boy.

Той употребява технологията на стерескопичното 3-то измерение, а за задачата се употребяват специфични очила, свързани с джойстик. Единственият проблем е, че самата подпора е цялостна с проблеми. На първо място няма даже ластик, с който да се закрепва за главата на играча. Представете си, че би трябвало да спазвате баланс и да гледате като през микроскоп, запазвайки дълбочината на облика.

Монохромният LED екран дава опция за откриването на дълбочина в изображението, само че по някаква причина, вместо зелен цвят, Nintendo избират втория цвят да бъде червен. Това коства съществени главоболия на множеството играчи и тъкмо след 1-2 часа ще има безапелационен отвод за игра. Поради обстоятелството, че самата подпора би трябвало да се изкара доста по-бързо Virtual Boy, до момента в който огромна част от екипа им е ориентиран към основаването на Nintendo 64.

Крайният резултат е, че оценката е извънредно ниска, 1995 година е една от доста черните за Nintendo. Мнозина се тормозят за здравето на играчите и най-много за тяхното зрение.

Самата технология се създава някъде през 1985 година и Nintendo са впечатлени от концепцията да основат една действителна и атрактивна игра. Проблемът обаче е, че единствено концепцията е добра и е доста надалеч от завършването ѝ. Sega – различен софтуерен колос, публично се отхвърля, заради обстоятелството, че изделието няма да има никакви цветове и ще сътвори главоболия на играчите.

Nintendo не се отхвърлят от концепцията си и в идващите 4 години работят извънредно интензивно върху технологията, само че най-после вземат решение да създават изделието в Китай, с цел да може самата подпора да остане някак си по-близка до фамилния бюджет. Избира се LED екран с алена светлина, заради обстоятелството, че за момента е най-евтеният на пазара. Цената за тази джаджа е към 500 $ или към 960 $ през 2022 година

За да не се заражда синдрома на мързеливото око, Nintendo отстраняват и технологията за следене на погледа. Опитите да се направи пъстър екран за Virtual Boy ще удари на камък, нужният резултат не може да се срещне и множеството играчи виждат единствено двойно. С стартирането на конзолата ще стане ясно, че Nintendo чака продажби от 3 милиона и още 14 милиона през март 1996 година Тези данни са били в действителност вероятни, само че в един миг производителя упорства планът да се завърши по-бързо, с цел да стартира работата върху новото Nintendo 64.

В последният миг се трансформира и цената – Virtual Boy коства 179.95 $ или към 360 $ през 2022 година Потребителят получава малко по-скъпа версия на Gameboy и хардуер, който доста изостава измежду гейминг конзолите. Конзолата се пуска с няколко игри, до момента в който в Съединени американски щати всяка закупена численост идва с Mario`s Tennis като подарък.

Въпреки огромните обещания, клиентите най-сетне признават, че това е безусловно изтезание за игра и унищожава всяко едно наслаждение от тази промишленост. Продажбите са на половина, а през 2007 година GamePro слага тази игра на 5-то място в класацията за 10-те най-слаби конзоли. През 1996 година излиза наяве, че самата подпора е цялостен неуспех и никой не желае да чува за нея. През 1996 година е спряна от произвеждане и зад тила си има тъкмо към 22 игри, 14 от тях доближават до Съединени американски щати.

Nintendo упрекват основателя Гунпей Йокой, който имал предпочитание да напусне компанията една година по-рано и тъкмо това може би е била неговата огромна мотивация да не се занимава повече. Самата технология остава в историята, само че през идващите години Nintendo ще показват своята първа джобна 3D подпора, която има цветове, задоволително хардуерна мощ и даже дава дълбочина на картината. Nintendo 3DS се появява през 2011 година и за първи път се постанова като подпора, която даже не изисква и 3D очила, с цел да се задейства самият резултат.

Мнозина от японската компания не виждат Virtual Boy като неуспех, въпреки и да носи съществени и тежки загуби. Липсата на технология и концепция зад плана, както и сериозен опит за истинска концепция. Крайният резултат от всичко това е, че един несполучлив план не отхвърля японците, а просто им демонстрира пътя за крах, който в действителност ще ги изненада с още по-добри и забавни стъпки.  

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР