Virgin Galactic обяви, че планира да проведе тестов суборбитален космически

...
Virgin Galactic обяви, че планира да проведе тестов суборбитален космически
Коментари Харесай

Ричард Брансън ще лети преди Джеф Безос

Virgin Galactic разгласи, че възнамерява да организира тестов суборбитален галактически полет на 11 юли и в него ще взе участие създателя на компанията, милиардерът Ричард Брансън.

Ако излети, милиардерът Брансън ще изпревари с девет дни милиардерът Джеф Безос, който възнамерява да предприеме суборбитален полет на 20 юли със своята компания Blue Origin.

Virgin Galactic ще употребява своя космически кораб Unity-22, който ще стартира своя полет от височина 16 км., а до такава степен ще бъде вдигнат от самолет-носител. След това Unity-22 ще форсира с цел да се издигне на височина от 80 километра над Земята - до границата, която в Съединени американски щати се счита за началото на космоса. Участниците в полета ще прекарат няколко минути в микрогравитация и по-късно ще се върнат назад.

Това ще бъде четвъртият тестов полет на Virgin Galactic и първата задача с двама водачи и четирима техници на борда (преди това, на 22 май, имаше полет с двама пилота). Към Брансън ще се причислят основният инструктор на астронавтите Бет Моузес, старши инженера по оперативни действия Колин Бенет и вицепрезидентът на компанията за проучвателен интервенции Сириша Бандъл. Дейв Маккей и Майкъл Масучи ще летят също по този начин с галактическия транспортен съд Unity-22.

Полетът е плануван за 11 юли, 16:00 часа българско време. Virgin Galactic ще излъчи полета на своя уеб страница, Twitter, Фейсбук и YouTube.

Virgin Galactic от Ричард Брансън и Blue Origin от Джеф Безос са единствените компании, които се конкурират в суборбиталния галактически туризъм, отбелязва CNBC. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР