Virat Kohli отбеляза рекордните 50-и еднодневни международни стотици, преди Мохамед

...
Virat Kohli отбеляза рекордните 50-и еднодневни международни стотици, преди Мохамед
Коментари Харесай

Коли блести, докато Индия превъзхожда Нова Зеландия и достига до финала на Световната купа по крикет

Virat Kohli означи рекордните 50-и еднодневни интернационалните стотици, преди Мохамед Шами да направи сензационни седем уикета, до момента в който Индия си обезпечи място на финала на Световната купа със 70-серийна победа над Нова Зеландия в Мумбай в сряда.

Kohli направи 117, с цел да надмине върха, който беше споделил с великия индиец Sachin Tendulkar, и Shreyas Iyer с бързи 105 в командващ общ общ брой от 397-4, който включваше и 80 на Shubman Gill, които не са излезли.

Нова Зеландия остана би трябвало да счупят личния си връх за най-голям общ общ брой от втори тим, с цел да завоюват полуфинал на Световната купа – Дъкуърт/Луис коригираха 299-6 против Южна Африка в Оукланд през 2015 година

Но тогава Шами е във форма реализира най-хубав в кариерата си 7-57, защото Нова Зеландия, изгубилият финалист на последните две международни шампионати, беше отхвърлен за 327 макар 134 на Дарил Мичъл, най-високият му резултат на това равнище.

Индия, която завоюва всичките си 10 мача на шампионата до момента, като кандидатства за трета купа от Световната купа и втора на родна земя, в този момент ще се изправи против Австралия или Южна Африка, които играят в четвъртък, в неделя край в Ахмедабад.

Първата промяна Шами удари два пъти първоначално, като взе уикет с първата си топка, с цел да напусне Нова Зеландия с 39-2.

Но Черните шапки се надяваха на невероятна победа по време на партньорство за трети уикет от 181 сред капитана Кейн Уилямсън и Мичъл.

Шами обаче съвсем завърши преследването с две малки врати в три топки по време на 33-ия оувър.

Уилямсън падна за 69, когато удари Шами – който го беше изпуснал на 52 – напряко към Сурякумар Ядав на бездънен квадратен лег.

И 220-3 стана 220-4, когато Шами имаше Том Латам lbw за патица.

Глен Филипс (41) удари, като добави 75 с Мичъл.

Но при скоростта на тичане против Нова Зеландия, и Филипс, и Марк Чапман починаха от хващания в дълбокото от Равиндра Джадея.

Добрите старания на Мичъл приключиха по сходен метод, когато той удари Шами към Джадея в дълбокия мидуикет, преди пейсменът да приключи мача когато имаше последния човек, който Локи Фъргюсън хвана зад тила си.

„ Мечтани “ инингове

Инингите на Коли го видяха да надмине марката от 49 стотни, които беше споделил с Тендулкар, до момента в който неговият съотечественик гледаше от трибуните на стадион Уанхеде в аудитория с потенциал 33 000, включваща футболната звезда Дейвид Бекъм.

Коли сложи 163 с Айер, който направи 105 от единствено 70 топки, в това число четири четворки и осем шестици.

„ Чувствам се като фантазия. Прекалено хубаво, с цел да е истина, ” сподели Коли на почивката в инингите.

Тендулкар приветства „ умеенето и пристрастеността ” на Коли.

„ Не мога да бъда по-щастлив, че индиец счупи върха ми, ” написа Тендулкар, екип- другар на Kohli, когато Индия победи Шри Ланка на финала през 2011 година на Wankhede, на X, някогашен Twitter.

Имаше несъгласия първоначално в сряда след разкритията, че мачът се е играл на употребен, а не на свеж терен.

Откриващият Рохит даде тона на ининга с бърз удар 47, преди да удари Тим Саути беше добре уловен от Уилямсън, който бягаше назад от средата на аута.

Нова Зеландия смяташе, че има нов батсмен Коли за втора топка, lbw на Саути, само че прегледът им разкри вътрешно преимущество.

Коли приключи 59- топка петдесет. След това Фъргюсън с две бързи топки води Коли до неговата забележителна стотка, неговата трета в шампионата, до момента в който песнопенията „ Коли, Коли “ кънтяха на терена.

След това Коли беше изправен пред 106 топки, удряйки осем четворки и шест в неговият 279-и ининг за ODI. Tendulkar поведе аплодисментите, когато Kohli се поклони на своя воин от детството.

Изпуснат на 107, Kohli в последна сметка беше навън, когато издърпа Southee ниско до бездънен квадратен лег и втората поредна стотка на динамичния Iyer завърши, откакто той се измъкна от Trent Boult.

Твърдения за подправени мачове, мътни финанси заразяват крикета във Франция

Шами, който взе предходния си най-хубав резултат от 5-18 под светлините на Ванкхеде, когато Шри Ланка беше отхвърлен единствено за 55 в игра на билярд, реализира неотложен триумф в сряда.

Девън Конуей съумя единствено да се оправи с късната си топка, макар че към момента се нуждаеше от вратаря К. Л. Рахул, с цел да успее да улови брилянтно гмуркане.

Колегата на Конуей с лявата ръка, Рачин Равиндра, който отваря шампионата Пробивна звезда с три стотни в първото си Световно състезание, също беше заловен зад Шами за 13.

Но по-късно пристигна ралито на Нова Зеландия с мощния Мичъл, който приключи век с 85 топки, включващ осем четворки и пет добре ударени шестици. < p> (AFP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР