Виновниците за безсънието, което ни измъчва, присъстват в почти всеки

...
Виновниците за безсънието, което ни измъчва, присъстват в почти всеки
Коментари Харесай

Пастата за зъби и още 6 виновника за безсънието

Виновниците за безсънието, което ни изтезава, участват в съвсем всеки дом. За някои от тях даже не допускаме, само че всички те пречат на пълноценния сън. 
В резултат от това още със ставането усещаме отмалялост и безсилие. В случая продължителността на съня няма значение, тъй като неговото качество е доста по-важно за метода, по който ще се усещаме денем.  
Това са топ 7 виновниците за безсънието ни.
Топло одеяло
Какво по-хубаво от топло одеяло, което основава чувството за уют през зимата. Но в случай че одеялото е прекомерно топло, качеството на съня може да пострада от това. Факт е, че в случай че телесната температура се увеличи даже малко, сънят не е пълностоен. Много е значимо да намерите баланс в тази ситуация - в случай че стаята е прекомерно хладна и одеялото е прекомерно леко, също няма да съумеете да си починете пълноценно.
Лимон
Учените предизвестяват, че вечер би трябвало да се стои надалеч от лимоните. Цитрусовите плодове усъвършенстват настроението, като в същото време с това покачат умствената зоркост и прилива на сила.
Поради тази причина е по-добре да пропуснете лимона. Не използвайте прахуляк за пране на спалното долни дрехи, който е с мирис на цитрусови плодове, тъй като това също ще се отрази отрицателно на съня ви.
Паста за зъби
Не по никакъв метод не ви разубеждаваме да миете зъбите си преди лягане! Напротив, даже зъболекарите споделят, че миенето на зъбите заран е за разкрасяване, а вечер - за здраве. Но ви съветваме да обърнете внимание на усета и миризмата на пастата за зъби. Факт е, че освен цитрусовите аромати, само че и миризмата на мента работи ободряващо.
Цвета на стените в спалнята
Според изследване на американски учени цветът на стените в спалнята въздейства върху качеството на съня. Най-благоприятни са цветовете в нежно зелената гама и приглушено жълтите нюанси.
Най-неподходящи са сиво, лилаво и кафяво. Те пречат да се отпуснете и предизвикат кошмари. Въпреки своята бляскавост, сребристите, златистите оранжевите и алените тонове се оказват не толкоз неприятни разновидности спрямо лилавото.
Бъркотията в спалнята
На подсъзнателно равнище не сме в положение да се отпуснем, когато в пространството към нас царува безпорядък.
Домашния любимец
Ако имате домакински любим и той спи с вас, това също може да се отрази отрицателно на съня ви, защото той ще се мести в леглото и евентуално ще събори завивката ви. Не забравяйте, че и животните хъркат и най-много, че издават и други странни звуци.
Четенето на книга преди сън
Със сигурност четенето на книга преди сън е по-добър вид от гледането на телевизия и взиране в екрана на телефона. Но постоянно прочетеното провокира прочувствен отговор и това може да утежни качеството на съня. 

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР