Виновните за снега във влака Варна-София ще бъдат наказани по

...
Виновните за снега във влака Варна-София ще бъдат наказани по
Коментари Харесай

Наказват виновните за снега във влака Варна-София, за пътниците ще има обезщетение

Виновните за снега във влака Варна-София ще бъдат осъдени по вътрешните правила на БДЖ. Това заяви пред Константин Азов, шеф на БДЖ " Пътнически транспорти ".

По думите му вагонът би трябвало още на Горна Оряховица да бъде изваден от състава на влака.

 Сняг затрупа пасажерите в купетата на влака Варна-София (видео) Виж още

Още след Синдел - 30 минути след Варна, е установено прекъсване на отоплението във вагона. Докладвано е на дежурните диспечери и са преместени хората. В Горна Оряховица не е подхванато премахването на вагона с една единствена цел съгласно сътрудниците - да пристигна в София и да се прегледа обширно в най-голямото хранилище за ремонт на вагони " Надежда ", изясни Азов.

" Вагонът е създаден при започване на 70-те години в Германия. Поне един път в зимния сезон ремонтираме по един подобен вагон ", изясни още Константин Азов. Той напомни, че вложения в БДЖ липсват, само че последните години се вършат много поправки.

" Влакът беше заснежен отвред. Кондукторът мина и ни ревизира билетите, само че не взе никакви ограничения, с цел да ни реалокира в различен вагон. Когато го попитахме дали другите вагони са заснежени, с цел да се преместим - той не ни отговори ", описа пред пътувалата във влака Мима Сейкова.

Тя добави, че въпреки всичко са били преместени. Оказало се обаче, че и в останалите вагони било студено.

Ръководителят " Експлоатация и железопътна секция " в БДЖ Свилен Гърдев също удостовери, че след гара Синдел вагонът, сниман на видеото, е получил щета в отоплителната система.

" Диспечерите са известени за това, а кондукторът е преместил всички пасажери. Вратите в коридора най-вероятно не са били затворени и поради високата скорост снегът е нахлул ", разяснява той.

Гърдев уточни, че има процедура, по която пасажерите да бъдат обезщетени след сходни обстановки.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР