Винопроизводители от България и Армения ще си сътрудничат за установяване

...
Винопроизводители от България и Армения ще си сътрудничат за установяване
Коментари Харесай

България и Армения ще си сътрудничат в производството на вино

Винопроизводители от България и Армения ще си сътрудничат за определяне на трансгранични търговски връзки и модернизиране на бранша на винената промишленост в двете страни. Проектът е на Ямболската търговско-промишлена палата и се извършва в партньорство с Центъра за подкрепяне на вложенията в Армения.


Развитието и модернизацията на винената промишленост, както и увеличение потенциала на произвеждане са главните цели на плана за двете страни с най-стари обичаи в развъждането на лозя и винопроизводство, акцентира ръководителят на ЯТПП Стойчо Стойчев.

" Защото Тракия и Армения са най-древните производители на вино и античните обичаи на произвеждане в бита, в традициите ".  

Проектът ще се извършва през идващите няколко месеца, планува се специалисти от Армения ще посетят страната ни, като първия път това ще е на " Винария " в Пловдив.

" И втория път да посетят ямболския район, с цел да можем да ги заведем при нашите производители, технолози да разменят практики, да разменят уменията си за маркетинг и електронна търговия и метода, по който могат да търгуват на Европейски Съюз ". 



Проектът е на стойност до 60 000. евро.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР