Винените ценители обичат да казват: Няма лошо вино. Има вино,

...
Винените ценители обичат да казват: Няма лошо вино. Има вино,
Коментари Харесай

4 великденски ястия и техните перфектни винени партньори

Винените ценители обичат да споделят: „ Няма неприятно вино. Има вино, съчетано с неправилната храна “. Затова взехме решение да ви представим четири обичани великденски ястия и техните съвършени винени сътрудници.
1. Салата от маруля
Салатата от маруля постоянно участва на великденската ни софра. Смело можем да я съвместим с един от най-разпространените сортове виновност в целия свят, а точно - Совиньон блан . Неговата богата палитра от усети и аромати на билки, лимон, грейпфрут, както и приятната му киселинност ще обогатят и добавят усетите на великденската ни салата. За генезис на виното може да заложите на Франция, Австралия или Нова Зеландия - това са страните, които няма да ви разочароват в този вид. Също по този начин може да заложите на Шардоне, което не е отлежало в бъчви или на италианското Пино Гриджо .

2. Агнешко месо
Царят на нашата великденска маса - агнешкото месо. Агнешкото като ядене и специалитет произлиза от Средиземноморието и Иберийския полуостров, а точно Италия и Испания. Имаме шанс, тъй като тъкмо тези страни имат неповторими сортове, които можем да пробваме този Великден. Испанският вид Риоха доста добре добавя богатите усети на агнешкото. Ако заложите на френското Кот дьо Рон или италианския вид Кианти , също няма да сгрешите. Ако въпреки всичко желаете да се придържате към българското, вземете си вино от сорта Мерло . С неговите леко опушени нотки и междинна до висока компактност, той ще придаде на агнешкото паметен усет!
3. Козунак и печива
Великден не минава и без прословутия козунак. Всички чакаме празника с неспокойствие, с цел да похапнем това печено прелъщение, което на конци се топи в устите ни. Разбира се, има виновност, които могат да добавят тази прелестна картинка. Шардонето , отлежало в бъчва, има отлична компактност и масленост, която ще добави съвършено великденския козунак. Ако печивото има добавена наслада и стафиди, тогава самоуверено може да отворите бутилка розе. Препоръчваме сорта бял Зинфандел (сортът е бял, само че виното е розе), което е леко сладко и съвършено за великденския ден.

4. Лимонени курабии
Лимонените курабии, тези сладки изкушения, които постоянно изчезват “безследно ” от кутията в хола, ще са отличен мотив за страховит великденски брънч със фамилията. Лимоненият привкус и хрупкавината на бисквитите ще бъде в съвършено комбиниране с пенливо вино от известната област Шампан или по този начин нареченото шампанско. Спокойно може да го заместим с италианския му брат - Просеко , който да съвместим с портокалов сок, както е и известният коктейл Мимоза.
Това са единствено част от сортовете и виновността, които можем да опитаме този Великден. В последна сметка виното е основано да се споделя, по тази причина дано не забравяме, че не е значимо какво пием, а с кого подвигаме наздравица.
Автор: Теодора Илиева
Винените ценители обичат да споделят: „ Няма неприятно вино. Има вино, съчетано с неправилната храна “. Затова взехме решение да ви представим четири обичани великденски ястия и техните съвършени винени сътрудници. 1. Салата от маруля Салатата от маруля постоянно участва на великденската ни софра. Смело можем да я съвместим с един от най-разпространените сортове виновност в целия свят, а точно - Совиньон блан. Неговата богата палитра от усети и аромати на билки, лимон, грейпфрут, както и приятната му киселинност ще обогатят и добавят усетите на великденската ни салата. За генезис на виното може да заложите на Франция, Австралия или Нова Зеландия - това са страните, които няма да ви разочароват в този вид. Също по този начин може да заложите на Шардоне, което не е отлежало в бъчви или на италианското Пино Гриджо. 2. Агнешко месо Царят на нашата великденска маса - агнешкото месо. Агнешкото като ядене и специалитет произлиза от Средиземноморието и Иберийския полуостров, а точно Италия и Испания. Имаме шанс, тъй като тъкмо тези страни имат неповторими сортове, които можем да пробваме този Великден. Испанският вид Риоха доста добре добавя богатите усети на агнешкото. Ако заложите на френското Кот дьо Рон или италианския вид Кианти, също няма да сгрешите. Ако въпреки всичко желаете да се придържате към българското, вземете си вино от сорта Мерло. С неговите леко опушени нотки и междинна до висока компактност, той ще придаде на агнешкото паметен усет! 3. Козунак и печива Великден не минава и без прословутия козунак. Всички чакаме празника с неспокойствие, с цел да похапнем това печено прелъщение, което на конци се топи в устите ни. Разбира се, има виновност, които могат да добавят тази прелестна картинка. Шардонето, отлежало в бъчва, има отлична компактност и масленост, която ще добави съвършено великденския козунак. Ако печивото има добавена наслада и стафиди, тогава самоуверено може да отворите бутилка розе. Препоръчваме сорта бял Зинфандел (сортът е бял, само че виното е розе), което е леко сладко и съвършено за великденския ден. 4. Лимонени курабии Лимонените курабии, тези сладки изкушения, които постоянно изчезват “безследно ” от кутията в хола, могат да бъдат съвършеният мотив за страховит великденски брънч със фамилията. Лимоненият привкус и хрупкавината на бисквитите ще бъде в съвършено комбиниране с пенливо вино от известната област Шампан или по този начин нареченото шампанско. Спокойно може да го заместим с италианския му брат - Просеко, което да съвместим с портокалов сок, както е и известният коктейл Мимоза.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР