Когато стане въпрос за хранене съм сигурен, че повечето от

...
Когато стане въпрос за хранене съм сигурен, че повечето от
Коментари Харесай

Диета или балансиран хранителен план – верният отговор е един

Когато стане въпрос за хранене съм сигурен, че множеството от вас чуват най-малко един път седмично по какъв начин някой от вашите другари е станал веган, вегетарианец, пескетарианец, че е минал на кето и така нататък Аз персонално доста се развличам с сходен жанр „ заявления “. Поради естеството на работата ми го слушам 10 + пъти дневно или повече: Хей, аз съм на кето, какво мислиш?
Казвам го още един път тук, непосредствено и ясно: мисля, че си губите времето. Казано в резюме: има 4 калории на грам въглехидрати, 4 калории на грам белтъчини и 9 калории на грам мазнини. Смесете всички и разбъркайте вярно. Ни повече, ни по-малко.
Диетата е артикул на „ фитнес промишлеността “ и в никакъв случай не е имала за водеща цел да ви направи по-силни или по-слаби, а единствено да ви продаде концепцията за това. Още по-лошо – множеството диети са нездравословни. Всички сте чували модерните диети като кето диетата, нисковъглехидратната диета, веганството или суровоядството. Някои от тях в действителност могат съществено да увредят здравето ви. И по този начин, какво да вършим, с цел да се стегнем и да поддържаме здравословен метод на живот?
Спазвайте хранителен проект, не - диета. Да, не е елементарно, само че не е и чак толкоз мъчно.
Вашето тяло има потребност от 3 макронутриента за цялостно благополучие - белтъчини, въглехидрати и мазнини. Добавете витамини, фибри и минерали. Очевидно е, че ще имате потребност от вода.

Ние, хората, сме повече от 70% вода, останалото е страст.

Започнете още в този момент, като изчислите дневния калориен банкет, който ви е необходим - посредством фитнес калкулатора на bestefficient! Той е изцяло безвъзмезден и постоянно ще бъде.



Хранителния проект не е недояждане. А за какво гладуването е неприятно?
Знам, че има нещо извънредно трагично и героично в това да останете гладни, което разкрива силата на вашата воля, само че: Просто не го правете!
Когато сте на диета и ядете по-малко или се ограничавате, или да го кажем напряко - гладувате:
Първите хранителни субстанции, които „ убивате “, са въглехидратите, по-късно идва ред на белтъчините (те са съществена градивна единица на мускулите ви) и чак най-после се разправяте с мазнините.
С други думи – убивате мускулите, „ посредством “ на което „ омеквате “ , а мазнините са бойните единици от задните редици, които остават до последно, с цел да се „ гордеете “ с тях.
Но бонусите от вашия храбър апетит не стопират до тук: Честито, вие забавихте и метаболизма си!
И за похлупак откакто сте омаломощили дейните единици на тялото си - мускулите, идва и цялостното обезоръжаване поради непрестанно вариращите равнища на инсулина. Рисков фактор за иницииране на инсулинова устойчивост. Браво, основали сте ми работа за години напред!
Познайте коя е първата здравна рекомендация към човек в диабетно или пред диабетно положение? Яжте постоянно, само че по-малко и внимавайте за гликемичния показател на храните.
Гликемичният показател (GI) е относителна подготовка на въглехидратите в храните съгласно това по какъв начин те въздействат на равнищата на кръвната захар. Въглехидратите с ниска GI стойност (55 или по-малко) се усвояват по-бавно, усвояват се и се метаболизират и предизвикват по-ниско и постепенно повишаване на кръвната захар и затова на равнищата на инсулин.
Бебетата се хранят 7-8 пъти за 24 часа. Ето по какъв начин те порастват и стават по-силни. Когато гладувате, вие не храните мускулите си (с изключение на „ волевия мускул “), тъй че те/вие ставате по-слаби. А аз бих ви предложил да упражнявате „ волевия си мускул “ с постоянни тренировки, а не с апетит.

Вместо да избягвате някои храни, опитвайте, каквото ви се прииска, просто знайте на какво да обърнете внимание.
Не бягайте от заведенията за хранене, от които нормално поръчвате. Само имайте поради и търсете по-добри разновидности: Вместо пържени лучени кръгчета или картофки с кола, поискайте зеленчуци на скара, ориз или даже пълнозърнеста паста
Палачинки с овесени ядки като тези от видеото също са вид.

View this post on Instagram
It`s SUNDAY FUNDAY

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР