Вината за липсата ни на концентрация постоянно се прехвърля на

...
Вината за липсата ни на концентрация постоянно се прехвърля на
Коментари Харесай

Постоянно разсеяни?


Вината за неналичието ни на централизация непрекъснато се трансферира на интернет. Каква подигравка! Самата мрежа и обществените медии ни оферират купища уебинари и приложения за да влизаме по-малко в обществените медии и интернет...Очевидно обществените медии са проектирани да притеглят вниманието ни, само че може би има нещо прикрито още по-дълбоко? 
Книгата „ Как да контролирате вниманието си и да изберете своя живот " от Нир Ейъл се пробва да отговори на този въпрос. Самият Ейъл опитал всеки трик, с цел да се концентрира върху писането си. Използвал дори текстови процесор от 90-те години без интернет връзка, преди да разбере, че технологията не е казусът...Той твърди, че разсейването поражда от страстите, които се опитваме да избегнем. Превключването от това, което вършим към нюзфийда ни носи мигновено облекчение от натрапчивите мисли. Точно както запалването на цигара „ приспива “ възприятие на тревога.Защо неналичието на централизация се случва, когато се опитваме да работим, психологическият дискомфорт е осезателен? Може да се окаже, че самата задача провокира безпокойствие - като боязън от неуспех - или може би сме толкоз отегчени, че страстите ни търсят комфортен миг и място да се появят? (Малко евентуално е да получите екзистенциална рецесия до момента в който сте в Netflix.)
" Ние сме прекомерно настроени към едно нещо - като порно или Instagram - и по-късно сме незадоволително настроени към всичко друго. "
Д-р Матю Бери
Психологът от Мелбърн доктор Матю Бери счита, че разсейването се е трансформирало в нашата техника за отбягване на болежка номер едно - повече от това да я давим с опиати и алкохол. Той споделя, че мозъкът ни не е задоволително развъртян, с цел да се оправи с това, което някои откриватели назовават „ свръхестествени тласъци “. Те включват обществени медии, игри и порнография, които мощно задействат нашата система за хонорари.„ Наричам го синдром на 21 век и това е развой от две елементи “ -  споделя Бери. „ Трудно е да си уединено с възприятията си, огромна част от които са породени от непреработени страсти и/или обществено спиране - съчетано с прекалено количество лъскави допамини, които можем да използваме, с цел да заглушим тези усеща. Ние сме прекомерно настроени към едно нещо - като порно или Instagram - и по-късно сме незадоволително настроени към всичко друго. "
„ Най-много се разпръсквам, когато не знам отговора на нещо. Ако трябваше да разпознавам това, което ме тревожи, то би било " боязън от неуспех ". Страх да не знам отговорите. " Това споделя Естер Коулман-Хокинс, която работи от у дома, разделяйки деня си сред голям брой задания: създаване на телевизионни стратегии, записи на семинари за нейната компания Media Mentors и основаване на наличие в обществените медии.
Вкъщи може да е по-трудно да се оправим с тези усеща. Ако сме в офиса – ще отскочим до кухненския бокс, ще приказваме с някой сътрудник. Ако работим от у дома, мозъкът ни не получава това пространство и време за покой. Ето за какво разсейването може да бъде потребно – то взема решение проблеми, изтласкани на назад във времето. Според Ейъл в случай че разсейването ни коства време, тогава ръководството на времето е ръководство на болката. 
Назовете го и по-късно се запитайте: „ Какво ми споделя това? “
Д-р Бери
Бери предлага на клиентите си да разделят дилемите си на подзадачи и да търсят коя от подзадачите провокира страха. „ След това се запитайте:„ От какво се опасявам? Наистина ли се опасявам или това е единствено част от предходното ми накриво мислене, че в случай че не съм задоволително добра в нещо, значи не ставам за нищо. Тази настройка ли се пробва да ме уплаши? “ Споделянето на този боязън с някого е превъзходен метод да го обезоръжите.
Практикуването на самоограничение като се изключите от обичаната си обществена медия не работи, настояват психолози, тъй като възбраната да се прави нещо единствено ви кара да желаете да го вършиме още повече. 
Вместо това можете да опитате да си извършите „ пакт за еднаквост “ като се похвалите. Точно както бихте могли да кажете „ Аз съм здравомислещ “ или „ Аз съм непушач “, вие казвате „ Аз съм самостоятелен от обществените медии “. Другото изказване за автотрениг и себемотивация е „ Аз мога да бъда в действителност концентриран заран и колкото повече си го споделям, толкоз повече това се трансформира в действителност. “Техническите препоръки са простички: с цел да имате по-малко имейли, на които да би трябвало да отговорите, е належащо да изпращате по-малко имейли. Четете книга. Започнете с по 10-20 минути дневно и увеличавайте времето, което прекарвате със старите положителни хартиени страници.Ако се разсейвате до момента в който четете тази публикация, отделете малко време, с цел да анализирате прочувственото си положение сега. Вероятно е да се разсейвате от дълбоките послания, които личните ви страсти се пробват да ви предадат.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР