Вината на Георги Семерджиев, който предизвика зверската катастрофа на столичния

...
Вината на Георги Семерджиев, който предизвика зверската катастрофа на столичния
Коментари Харесай

Майката на Семерджиев: Вината му е, че е минал на червено, другото идва в повече

Вината на Георги Семерджиев, който провокира зверската злополука на столичния бул. " Черни връх " и умъртви двете девойки Хариет и Христина, е, че е минал на алено, само че всички други неща, изприказвани за него, идват допълнително.

Това съобщи майката на Георги - Мариана Семерджиева, пред бТВ. По думите й не е истина, че синът й е бил с полицайката Симона Радева преди случая, както твърди приятелят му Христо Петракиев. Според Петракиев двамата се видели към 18 часа и Семерджиев бил със Симона.

" Не знам 16-18 часа дали този го е видял, че е бил със Симона, в случай че той взе брат си от работа и беше по същото време и пристигнаха у дома ", разяснява още майката на Георги Семерджиев.

" Нито съм била очевидец на злополуката, нито мога да кажа нещо за нея. Мога да кажа единствено хубави работи за сина си, аз съм майка. Всяка една майка ще отбрани детето си, каквото и да е. Сега, че е минал на алено - да, има виновност. Но всички други неща, които се изприказваха за него, идват допълнително ", сподели Мариана Семерджиева.

Жената изясни, че в деня на злополуката вечеряли дружно с Георги в дома й, само че не може да каже дали е използвал опиати.

" Вечеряхме, говорихме си, потегли си от нас. С нищо не е посочил, че е дрогиран, нито сме го усетили, че е взимал такива неща ", посочи тя.

Адвокатът на фамилията на едно от починалите девойки Пламен Димитров пък разяснява пред бТВ, че има много разминавания в показанията на Георги Семерджиев и очевидци на злополуката. Той подсети за станалото известно през вчерашния ден от думите на очевидеца Марио Гюзелев, че в нощта на злополуката със Семерджиев са били две млади дами.

Едната от тях е плачела и куцала, а другата я подкрепяла и я подканяла: " Върви по-бързо, тъй като убихме хора ".

Свидетелят Гюзелев се е движил с мотор от ул. " Фритьоф Нансен " към хотел " Хемус ", когато е бил засечен на кръстовището от автомобила на Георги Семерджиев. Според юриста обаче не е вярно изказванието, че очевидецът е видял двете девойки в джипа на Георги, защото стъклата му са затъмнени. В колата обаче е открита дамска чанта, само че други отпечатъци с изключение на тези на Семерджиев не са открити.

" Същия ден се е возила с него в колата Симона Радева. Доказано е със свидетелски показания. Тя декларира, че е отишла на автомивката да си вземе ключовете, които е не запомнила у дома. По делото разпитахме очевидец, който е сменял дограмата на жилището на татко ѝ. Той сподели, че двамата са се видели и бащата й е дал ключовете ", описа още юристът Пламен Димитров.

Охранителни камери са снимали Симона Радева да държи стълбата, с която оказва помощ на Семерджиев да се укрие, а в началото е твърдяла, че не знае къде живее Георги.

" До ден сегашен остана мистерия за какво е помолила двамата служащи на Семерджиев да ѝ смъкват номерата на колата. Съдът я попита и тя сподели: " Единият номер беше крив и трябваше да ги разменя ". В 12 ч. измежду нощ разменяте номерата на колата и ги сваляте... ", посочи още бранителят.

По думите му има разминавания и в показанията на приятеля на Симона Радева - Мирослав Якимов, който по това време също е служител на реда.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР